Ultra Kreativno

Evo kako da transformišeš prazan prostor u savršenu zonu za uživanje

IuteCredit
IuteCredit

Bašta, zona za rad, mjesto za igru za najmlađe, kutak za čitanje i možemo ovako da nabrajamo u nedogled… svima nam treba neki savršen kutak za uživanje. Donosimo ti nekoliko ideja, kako da prazan prostor u kući, pretvoriš u savršenu zonu u kojoj ćeš uživati.

arquitecturaydiseno.es

Vrt u domu

U zadnje vrijeme puno se priča o benefitima biljaka u kući. Znamo da pročišćavaju vazduh, smanjuju stres i da smanjuju statički elektricitet. Osim toga, zeleni kutak u domu je sada u modi, više nego ikada. Ako imaš dosadan i prazan prostor u domu, koji apsolutno ne koristiš, sa savršenom kombinacijom biljaka, taj prostor dobiće novu namjenu.

arqutecturaydiseno.es
IuteCredit
IuteCredit

Ugodan kutak za čitanje

Stvoriti ugodan kutak za čitanje sa udobnom foteljom, dobrim osvjetljenjem i organizovanom policom je skoro pa obavezno imati u svom domu. Savjetujemo ti da kombinuješ ove komade, imajući na umu ergonomiju. Odaberi fotelju ili stolicu sa udobnim naslonom, kako bi se izbjegao položaj, koji napreže mišiće leđa.

arquitecturaydiseno.es

Mini umjetnička galerija

Stvoriti kutak u kući gdje ćeš izložiti slike, koje ti se dopadaju može da donese trenutke velikog zadovoljstva. Slike i skulpture zajedno sa odabranim namještajem, mogu da stvore savršen ambijent.

arquitecturaydiseno.es

Kreativni kutak

Ako se baviš ručnim radom ili ako imaš kreativan hobi, možeš da napraviš kreativni kutak u bilo kojoj sobi u domu. Glavni komad namještaja bi trebalo da bude kao ovaj na slici, komad koji vrši funkciju ogromnog stola i da ima mnogo ladica za organizovanje materijala.

arquitecturaydiseno.es

Kutak za rad u dnevnoj sobi

Sada kada je posao od kuće postao svakodnevnica, zašto da ne transormišeš prazan prostor u dnevnoj sobi u kutak za rad? Sve što ti je potrbno je radni sto i stolica, koji se uklapaju sa ostatkom dnevne sobe.

arquitecturaydiseno.es

Zona za igru

Ako imaš malu djecu u kući, znaš koliko je važno da im napraviš kutak za igru u dnevnoj sobi. Jer, iako imaju svoju sobu, oni uvijek žele da se igraju u sobi, gdje je porodica. Kako se dnevni boravak ne bi pretvorio u bojno polje, možeš da im namijeniš jedan ćošak, gdje će imati igračke koje najčešće koriste, pri ruci. Možeš i da dodaš zanimljiv tepih i foteljice, kako bi se udobno smjestili.

arquitecturaydiseno.e

Kutak za chill out

Da se opustiš, da popiješ čaj ili kafu sa prijateljima, da slušaš muziku i da se jednostavno opustiš, napravi sebi chill out kutak. Za to ti je potreban nizak namještaj, zanimljivi art deco predmeti od prirodnih materijala i tople i nježne boje.

arquitecturaydiseno.es

Kutak za vježbanje

Kutak za vježbaje u dnevnoj sobi, može da te podstakne da češće vježbaš. Sve što ti treba imaš pri ruci i na taj način ti olakša pripremu savršenog scenarija za vježbanje. Stani blizu prozora ili balkona, kako bi ušao svjež vazduh, upali muziku za opuštanje i nekoliko mirisnih svijeća za savršenu atmosferu.

arquitecturaydiseno.es

ZEN kutak

Meditacija će ti pomoći, da se oslobodiš stresa. Ako želiš da stvoriš naviku, ništa bolje od adaptiranog kutka za mindulness. Sve što ti treba je prostirka, jastučić, tamjan, prigušena svjetlost i knjige, koje će ti objasniti svijet meditacije i mindfulnessa. Sve ovo će ti pomoći da stvoriš savršenu zen atmosferu u domu.

Slični članci

Održiva škola u ruralnoj Indiji slavi lokalni pješčanik

Ultra magazin

Play Media Day 06 nakon dugo vremena, uživo okupio zaljubljenike u kreativnu industriju!

Ultra magazin

Prvi dan Play Media Day 06 razdrmao kreativnu industriju!

Ultra magazin