Ultra Kreativno

Evo kako bi mogla izgledati unutrašnjost aviona u bliskoj budućnosti

Dizajnerski studio PriestmanGoode, razvio je post-pandemijsku kabinu aviona budućnosti, kako bi se fokusirao na higijenu i lični prostor, a putnike održavao sigurnim i opuštenim. Pandemija korona virusa, promijenila je mnoge stvari u svijetu – način na koji se družimo, radimo i način na koji putujemo. Istraživanja pokazuju, da će se globalna putovanja avionom, širom svijeta tek u potpunosti oporaviti do 2024. godine.

Foto: PriestmanGoode

Putnici će biti odvojeni po kabinama sa udobnim sjedalima i pregradnim zavjesama. Kabine imaju posebnu kontrolu temperature i rasvjete, lične ormariće i ekrane ispred sebe, kao i ultra ljubičaste zrake koje pročišćavaju prostor.

Foto: PriestmanGoode

“Razmišljali smo o svim mogućim scenarijima budućnosti i uzeli u obzir nova ponašanja putnika, vođena globalnom pandemijom, kako bismo osigurali da se naš dizajn može implementirati i ispuniti zahtjeve korisnika i aviokompanije”, kaže Nigel Goode, direktor kompanije PriestmanGoode.

Foto: PriestmanGoode

Kompanija se nada da će, kombinacijom inovativnih elemenata dizajna, tehnologije bez dodira i inovacija u dizajnu i materijalima, biti od vitalne važnosti za avio industriju, čak i nakon pandemije.

Foto: PriestmanGoode

Izvor: edition.cnn.com

Slični članci

Kako da iskoristiš prostor ispod stepenica

Ultra magazin

Pogledaj kako izgleda eko hotel napravljen od starih kontejnera

Ultra magazin

Donosimo 4 trenda, koja će oblikovati tržište rada!

Ultra magazin