• Home
  • Ultra Popularno
  • Emilia Clarke kaže da su joj 2 teška životna iskustva pomogla da se nosi s pandemijom COVID-19
Ultra Popularno

Emilia Clarke kaže da su joj 2 teška životna iskustva pomogla da se nosi s pandemijom COVID-19

Prošlog proljeća, zvijezda serije “Igre prijestolja” Emilia Clarke, objavila je u časopisu The New Yorker lični esej pod nazivom “Bitka za moj život”, otkrivajući preživljavanje dvije aneurizme mozga. Podvrgnuta je dvjema operacijama, od kojih je jedna uključivala hitno otvaranje lubanje i punih mjesec dana bolnog oporavka.

David Livingston/Getty Images

U novom intervjuu s Raisom Bruner za Time 100 Talks, Clarke je objasnila kako joj je njeno iskustvo s povredama mozga, pomoglo u stvaranju mentalnog oklopa, koji joj je dobro došao dok se nosila s pandemijom COVID-19.

“Kada se približite smrti – što mi se desilo dva puta – to izvlači na vidjelo razgovor koji vodite sami sa sobom: uvažavanje svega onoga što imate, zahvalnost za ljude koji su oko vas”, rekla je Clarke.

Pored oporavka od operacija na mozgu 2011. godine, a zatim ponovo 2013. godine, Clarke se bavila i smrću svog oca 2016. godine.

“Gubitak oca zapravo je bila najdublja stvar koja mi se ikad dogodila”, rekla je Clarke za Time. “Razumijevanje i suočavanje mi je otvorilo um na toliko načina. Kad istinski razumijete i osjećate tugu, to je ono što svi mi trenutno doživljavamo u globalnoj pandemiji … razumijete da vas tuga sama po sebi čini empatičnim prema drugima.”

Antony Jones/Getty Images

Glumica je rekla da ju je iskustvo naučilo kako da sagleda šta ima i fokusira se na to da joj treba mnogo manje, što je bilo korisno u slučaju pandemije COVID-19. Dodala je da je pandemija možda pomogla drugim ljudima da preispitaju važnost koju pridajemo “materijalističkim” stvarima.

“Stvarno ono što vam treba je da budete introspektivni i reflektirajući tamo gdje je to moguće”, rekla je Clarke. “To je stvar koja će se zadržati do kraja života, jer to ste vi. To je “ja” s kojim živite do dana vaše smrti. I ako se na bilo kojem nivou možete u to pouzdati ili vjerovati, onda ste jaki.”

Slični članci

Sean Connery preminuo u 90. godini, a svijet se oprašta od glumačke legende

Ultra magazin

Nova pjesma Ariane Grande i Doje Cat “Motive” je prava poslastica za uši

Ultra magazin

Konačno objavljena prava najava za četvrtu sezonu serije The Crown

Ultra magazin