Ultra Popularno

Dwayne Johnson je najplaćeniji glumac

Otkrivena je lista najplaćenijih glumaca u proteklih 365 dana!

MICHAEL PRINCE FOR FORBES

Dwayne Johnson, poznat i kao Rock, na vrhu je Forbsove liste 10 najplaćenijih glumaca na svijetu, prikupivši 89,4 miliona dolara. Prošle godine glumio je u Fast & Furious spin-off-u Hobbs & Shaw, Skyscraper i producirao filmove poput Fighting with My Family i Shazam!. Kasnije ove godine igraće u filmu Jumanji: The Next Level zajedno s Kevinom Hartom i Jackom Blackom.

Chris Hemsworth popeo se na drugo mjesto sa zaradom od 76,4 miliona dolara.

Bradley Cooper ponovno je ušao u top 10 prvi put nakon 2015. godine zahvaljujući velikim dijelom režiji, pisanju, koprodukciji i glavnoj ulozi u filmu A Star Is Born. Šesti je najplaćeniji glumac sa 57 miliona dolara.

Nakon što se u posljednjoj godini pojavio samo u jednom vodećem filmu (Aladdin), Will Smith ove je godine malo pao, s zaradom od 35 miliona dolara što ga je svrstalo na 10. mjesto.

Bollywoodska zvijezda Akshay Kumar jedan je od najznačajnijih uspona na listi, koji se ove godine popeo do četvrtog mjesta sa zaradom od 65 miliona dolara.

Forbes je prikupio podatke od 1. juna 2018. i 1. juna 2019. godine, a procijenjena zarada dolazi iz brojki prikupljenih putem Nielsen-a, ComScore-a, Box Office Mojo-a i IMDB-a. Svi podaci takođe su prije poreza i prije plaćanja menadžerima, agentima itd.

Pogledaj listu 10 najplaćenijih glumaca:

  1. Dwayne Johnson – $89.4m
  2. Chris Hemsworth – $76.4m
  3. Robert Downey Jr – $66m
  4. Akshay Kumar – $65m
  5. Jackie Chan – $58m
  6. Bradley Cooper – $57m
  7. Adam Sandler – $57m
  8. Chris Evans – $43m
  9. Paul Rudd – $41m
  10. Will Smith – $35m

Slični članci

Billie Eilish oborila rekord s temom Jamesa Bonda

Ultra magazin

Harrison Ford odbacio meso i mliječne proizvode, jer su štetni za okolinu

Ultra magazin

“Prijatelji” se vraćaju u ekskluzivnom HBO Max specijalu!

Ultra magazin