Ultra Popularno

“Drivers License” hit na TikTok-u, zvanično je najpopularnija pjesma

Ako pratiš društvenu mrežu TikTok, tada definitivno znaš za hit singl 17-godišnje Olivie Rodrigo, “Drivers License”. Pjesma koju je teško propustiti, pojavila se naizgled niotkuda i sada ju je nemoguće izbjeći.

ERICA HERNANDEZ

Od izdavanja 07. januara (da, zaista je prošlo samo 12 dana) pjesma je prikupila preko 50 miliona pregleda na YouTube-u i trenutno je zvuk koji se koristi u preko milion (!) TikTok videa. Čak je i Taylor Swift fan.

Olivia Rodrigo nije potpuno nova na sceni; pojavila se na kanalu Disney Channel u izdanjima Bizaardvark 2016. godine i High School Musical: The Series još 2019. godine, iako je ovo njen prvi singl.

“Drivers Licence” je debitovao na Billboard Hot 100 listi na 1. mjestu, što je postala 48. pjesma koja je ikad debitovala na vrhu liste, pridružujući se hitovima poput “Fantasy” Mariah Carey, “Doo Wop (That Thing)” Lauryn Hill” i Celine Dion “My Heart Will Go On.”

I to nije jedini rekord koji je pjesma oborila. Pjesma je takođe nadmašila “Thank U, Next” Ariane Grande za najviše strimova u jednom danu za pjesmu ženske umjetnice u istoriji Spotify-a. Možda je tek treća sedmica 2021. godine, ali možemo je slobodno nazvati pjesmom godine.

Slični članci

12-minutnim treningom glumica Helen Mirren ostaje u formi i u 75. godini

Ultra magazin

Nova hit serija po istoimenoj kultnoj bestseller knjizi “MI DJECA S KOLODVORA ZOO”

Ultra magazin

Film koji je upravo osvojio Zlatni globus u četvrtak stiže i u naša kina!

Ultra magazin