Ultra Zanimljivo

Dr. Anthony Fauci otkriva kada bi se život mogao vratiti u normalu

Doktor Anthony Fauci, 79-godišnji direktor Američkog nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, otkriva kada će možda ponovo doći do osjećaja normalnosti nakon što se cjepivo protiv korona virusa primijeni na široj javnosti. Predviđa da će se život nastaviti normalno možda krajem 2021. ili čak 2022. godine.

Pexels

„Ako provedemo kampanju vakcinacije, a do drugog ili trećeg kvartala 2021. cijepimo značajan dio ljudi, mislim da će trebati sačekati do kraja 2021. godine, a možda čak i 2022. godine, prije nego što počnemo imati neke prividnosti normalnosti“, rekao je dr. Fauci tokom panela Univerziteta u Melbourneu (putem CNN-a).

Dr. Fauci, je dodao da ćemo do novembra ili decembra znati postoji li „siguran i efikasan kandidat“ za vakcine. Tada bi vakcina mogla postati dostupna do aprila 2021. godine.

Pexels

“Vakcina će vjerovatno biti dostupna u prvom kvartalu 2021. godine, recimo u aprilu”, rekao je za CBS. “Ali to bi trebalo zasnivati na činjenici da su se sva cjepiva u kliničkim ispitivanjima pokazala sigurnim i efikasnim.”

“Procijenili smo da ćemo imati oko sedam stotina miliona doza do kraja aprila”, dodao je. “Ali to znači od svih šest kompanija u koje ulažemo. To znači da svih šest kandidata moraju imati vakcinu koja je dokazano sigurna i efikasna.”

Svih šest ispitivanja vakcina nije prošlo bez problema. Ispitivanje cjepiva Johnson & Johnson upravo je pauzirano ove sedmice nakon što se sudionik neočekivano razbolio.

Slični članci

Svjetski poznati brend kafe “Starbucks” u Mercatoru!

Ultra magazin

Kako da zaustaviš migrenu u roku od nekoliko minuta?

Ultra magazin

Jesi li ti među 5 najvećih radoholičara zodijaka?

Ultra magazin