Ultra Moderno

Donosimo najbolje jakne za proljeće 2021.

IuteCredit
IuteCredit

Šta je to što je moderno ovog proljeća kada su jakne u pitanju? Ako želiš da obnoviš svoj garderober, a treba ti pomoć, donosimo ti top komade koje treba da nabaviš što prije.

1. Lagani kaput

Zima nas, nažalost, još uvijek nije u potpunosti napustila i zbog toga je dobro da imaš lagani kaput za ovaj prelazni period. Izaberi boju koja će biti moderna ovog proljeća i prizovi najljepše godišnje doba svojim outfit-om!

Izvor: fashiongum.com
2. Kožna jakna

Kožna jakna je klasik i sigurno je već imaš u ormaru. Za razliku od nekih prethodnih godina kada su dominirale strukirane jakne, ove sezone je poželjna ona oversize. Sa crnom kožnom jaknom ili jaknom od eko kože ne možeš pogriješiti.

kožna jakna
Foto: IMAXtree
3. Mantil/ trenč
IuteCredit
IuteCredit

Još jedan klasični komad odjeće koji se može odlično kombinovati i sa sportskim komadima. Instagram je prepun različitih modnih kombinacija sa trenčom, onih elegantnih ili kežual. I ovdje je naglasak na oversize i boje poput bež, bijele i tzv. sorbe/pastelne boje poput roze i plave koje su hit ove sezone.

mantil/jakna
Foto: Zoe Ghertner, Vogue Magazine
4. Kardigan

Kardigan ili džemper na kopčanje je praktičan komad odjeće u prelaznom periodu. Odlično se slaže sa jeans-om, pamučnom majicom ili trikotažnim topom. Mogu se naći u različitim dužinama i bojama.

cardigan/jakna
Foto: Andrés Altamirano / Lauren Manoogian
5. Strukirani blejzer/sako

Ove sezone se opet pojavio strukirani blejzer, ali pomalo drugačiji od onih iz prethodnih godina. Dobar blejzer je bazni komad koji svako treba da ima u svom ormaru jer može da se kombinuje sa svim.

strukirani sako
Foto: Ferragamo
6. Teksas jakna

Mnogi ne mogu da zamisle proljeće bez teksas jakne. Jakna iz kvalitetnog jeans-a je must have svakog proljeća. Kroj i boja su uslovljeni sezonom, a ove sezone odaberite svijetlije nijanse jeans-a sa dodacima poput eko kože, krzna, printa, perlica ili jednostavnije varijante.

teksas jakna
Foto: marieclaire.com

Slični članci

Koji oblik nokta je idealan za tvoje prste?

Ultra magazin

Tri vrste modernih farmerki za 2021.

Ultra magazin

Vrijeme je da napadneš celulit! Evo kako.

Ultra magazin