Ultra Popularno

Dominacija žena na dodjeli iHeart Radio Music Awards

Žene su dominirale na dodjeli iHeartRadio Music Awards 2019. godine, baš kao što su to uradile prošlog mjeseca na dodjeli Grammy nagrada. Ariana Grande je imenovana umjetnikom godine. Po prvi put je preuzela i nagradu za žensku umjetnicu godine. Grande se pojavila i na sceni sa izvođenjem svoje balade “Needy”.

Getty Images

Cardi B je postala prva žena koja je osvojila nagradu hip-hop izvođač godine, a Ella Mai je postala prva žena koja je osvojila nagradu za R&B umjetnika godine. Alicia Keys postala je prva žena koja je osvojila nagradu za inovatore iHeartRadio.

Nakon slavljeničkog plesa, Keys se obratila publici. “Mnogo vam hvala, kakva moćna predivna energija ovdje večeras, toliko je nevjerojatnih umjetnika. Želim vam zahvaliti, Jamie Foxx, hvala iHeartRadio, mnogo znači biti počastvovana kao inovator.”

Kevin Winter/Getty Images for iHeartMedia

Taylor Swift je drugu godinu u nizu osvojila nagradu za turneju godine, nadmašivši Coldplay i U2. U svom govoru, podsjetila je  da su mnogi skeptičari predvidjeli da će njena turneja propasti.

Turneja je prodala preko 2 miliona ulaznica u SAD-u i zaradila 345,7 miliona dolara, što je čini najprodavanijom američkom turnejom bilo kojeg umjetnika.

Kevin Winter/Getty Images for iHeartMedia

Hit saradnja The Zedd / Maren Morris / Grey  “The Middle” osvojila je nagradu za pjesmu godine. Ali, nekako je uspjela da izgubi nagradu za saradnju godine od dua Bruno Mars / Cardi B, “Finesse”.

Muški umjetnici koji su osvojili nagrade uključuju Drakea, koji je po prvi put uzeo nagradu za muškog umjetnika godine. On je prvi hip-hop umjetnik koji je pobijedio u toj kategoriji.

5 Seconds of Summer je prvi put osvojio nagradu za najbolji duo ili grupu, pobjedivši dvostrukog šampiona Maroon 5. Luke Combs je pobjedio u country kategoriji, Marshmello je osvojio dance kategoriju.

Imagine Dragons je drugu godinu zaredom uzeo nagradu za alternativnu rock grupu godine, a grupaThree Days Grace je po prvi put uzela nagradu za rok umjetnike godine.

Country legenda Garth Brooks je dobio nagradu za umjetnika decenije.

CHELSEA LAUREN/REX/SHUTTERSTOCK

Kacey Musgraves, koja je osvojila četiri Grammyja prošlog mjeseca, uključujući album godine, izvela je “Rainbow” sa Chrisom Martinom iz grupe Coldplay u pratnji na klaviru.

 

Izvor: billboard.com

Slični članci

Gigi Hadid želi da izmjeni zakon o autorskim pravima zbog svog Instagram profila

Ultra magazin

HBO miniserija Years and Years je Black Mirror sa srcem

Ultra magazin

Sve ono što ne smiješ propustiti na ovogodišnjem Mostar Summer Festu!

Ultra magazin