Ultra Ukusno

Domaći sladoled, idealan za početak ljeta!

IuteCredit
IuteCredit

Preporučujemo ti danas sladoled, koji će te definitivno oduševiti i upotpuniti prve dane ljeta! Najvažnija stvar kod pripreme sladoleda iz vrećice je kupovina vrećica, koje se mogu dobro zatvoriti. Tako ćemo biti sigurni da se neće probušiti, a sadržaj iscuriti.

Foto Unsplash

Budući da je potrebno mućkanja, bacanja i gnječenja korisno je koristiti rukavice, ručnik ili krpu da se ruke ne smrznu. Uživaj u ovoj ljetnoj poslastici.

Sastojci za domaći sladoled:

  • 1/2 šolje punomasnog mlijeka,
  • 1/2 šolje vrhnja za šlag,
  • 1/4 šolje šećera,
  • 1/2 kašike ekstrakta vanilije,
  • 1 šolja krupne soli,
  • led.
IuteCredit
IuteCredit

Priprema je veoma jednostavna:

Pomiješaj mlijeko, šećer i vaniliju, pa dobro promiješaj i uspi u plastičnu vrećicu. Prema želji dodaj i čokoladni sirup. Ako vrećica ima zatvarač zatvori ga i oprezno gnječi vrećicu, kako bi se sastojci dobro pomiješali. Zatim napuni veću vrećicu ledom do polovine i dodaj krupnu so. Stavi manju vrećicu u veću, istisni vazduh i zatvori je.

Pet do deset minuta tresi, bacaj, gnječi vrećicu i pritom se dobro zabavi. Što je vani toplije to će ti duže trebati da se napravi sladoled.

Ako ti bude hladno rukama, stavi rukavice ili zamotaj vrećicu u krpu ili ručnik. Izvadi sladoled iz vrećice i posluži sa šlagom, voćem ili čokoladom.

Uživaj u jedinstvenom ukusu!

 

Izvor: Lazy Cat Kitchen Blog

Slični članci

Ovu limunadu ćeš pijuckati cijelo ljeto!

Ultra magazin

Voćno osvježavajuće vino za vrele dane

Ultra magazin

Granita od dinje, osvježavajuća poslastica sa Sicilije!

Ultra magazin