Ultra Ukusno

Domaći sladoled, idealan za početak ljeta!

Preporučujemo ti danas sladoled, koji će te definitivno oduševiti i upotpuniti prve dane ljeta! Najvažnija stvar kod pripreme sladoleda iz vrećice je kupovina vrećica, koje se mogu dobro zatvoriti. Tako ćemo biti sigurni da se neće probušiti, a sadržaj iscuriti.

Foto Unsplash

Budući da je potrebno mućkanja, bacanja i gnječenja korisno je koristiti rukavice, ručnik ili krpu da se ruke ne smrznu. Uživaj u ovoj ljetnoj poslastici.

Sastojci za domaći sladoled:

  • 1/2 šolje punomasnog mlijeka,
  • 1/2 šolje vrhnja za slag,
  • 1/4 šolje šećera,
  • 1/2 kašike ekstrakta vanilije,
  • 1 šolja krupne soli,
  • led.

Priprema je veoma jednostavna:

Pomiješaj mlijeko, šećer i vaniliju, pa dobro promiješaj i uspi u plastičnu vrećicu. Prema želji dodaj i čokoladni sirup. Ako vrećica ima zatvarač zatvori ga i oprezno gnječi vrećicu, kako bi se sastojci dobro pomiješali. Zatim napuni veću vrećicu ledom do polovine i dodaj krupnu so. Stavi manju vrećicu u veću, istisni vazduh i zatvori je.

Pet do deset minuta tresi, bacaj, gnječi vrećicu i pritom se dobro zabavi. Što je vani toplije to će ti duže trebati da se napravi sladoled.

Ako ti bude hladno rukama, stavi rukavice ili zamotaj vrećicu u krpu ili ručnik. Izvadi sladoled iz vrećice i posluži sa šlagom, voćem ili čokoladom.

Uživaj u jedinstvenom ukusu!

 

Izvor: Lazy Cat Kitchen Blog

Slični članci

Mini krofne s glazurom od vanilije

Ultra magazin

Ljuto slatki losos na žaru

Ultra magazin

Ultra brzi recept za ukusne punjene gljive

Ultra magazin