Ultra Moderno

Dolce & Gabbana postaje prva luksuzna modna kuća do broja 50!

Dolce & Gabbana su proširili svoj asortiman do evropskog broja 50.
Dolce & Gabbana

Italijanski modni brend je prva luksuzna modna kuća koja proširuje svoj asortiman na tu veličinu, ekvivalentno veličini 54 u Italiji, što ga čini jednim od najkompletnijih dizajnerskih brendova za žene.

Novi asortiman počinje s Dolce & Gabbana pred jesenjskom kolekcijom, koja je sada u prodaji, a brand je potvrdio da će nastaviti s plus size modelima u svojim kampanjama, kako bi podržao taj potez. “Dolce & Gabbana već godinama podržava curvy modele”, kaže portparol za The Independent.

Foto: Getty images

“Ovim projektom želimo posebnu pažnju posvetiti predanosti branda u priznavanju raznolikosti žena.” On je dodao kako proširenje asortimana, odražava jednu od ključnih izjava misije da “ženska ljepota nije stvar veličine”. “Proširenje asortimana ženske kolekcije prirodna je evolucija za Dolce & Gabbana”, rekao je i dodao “Marka je uvijek naglašavala siluete žena bez obzira na obim.”

Prethodnih godina, Dolce & Gabbana su angažovali žene svih starosnih dobi i veličina kako bi prošetale njihovom pistom, uključujući glumicu Monicu Bellucci, Ashely Graham i Tess McMillan.

Slični članci

Jennifer Lopez zadivila publiku u novoj verziji čuvene Versace haljine

Ultra magazin

Da li ti brineš zbog “brze” mode i štetnog otpada? Dizajneri “Teemill” imaju rješenje za očuvanje planete!

Ultra magazin

Najbolje street style kombinacije na ulicama Milana

Ultra magazin