Ultra Inspirativno

Dolaziš li na Mango „Pink Party“?

Brend Mango je čitav mjesec oktobar posvetio podršci ženama oboljelim od karcinoma dojke, a glavni događaj će biti „Pink Party“ koji će se održati 31.oktobra 2019.godine u Muzeju savremene umjetnosti RS u 19:00 časova, gdje će biti organizovan humanitarni Pink bazar.

Događaj je osmišljen tako da poznate i uticajne lokalne ličnosti doniraju svoje odjevne predmete koji će se na bazaru moći kupiti, a sav prikupljen novac doniraće se Savezu žena oboljelih od raka dojke ISKRA. Bez obzira imaš li ili nemaš veze sa ovom zloćudnom bolesti, svačija moralna dužnost je da podrži pomenutu akciju i da svoj mali doprinos u borbi protiv karcinoma dojke.

To su prepoznale i poznate muzičarke Vanja Mišić, Marija Šestić i Maja Manojlović, koje će biti zadužene da naprave dobru atmosferu na eventu. Trenutno se u Mango radnji može naći limitirana kolekcija pod imenom „Don’t give up!“, koju čine odjevni predmeti sa prepoznatljivom ružičastom vrpcom koja je simbol borbe protiv karcinoma dojke.

Mango

Ukoliko imaš knjigu, korištenu ili novu, možeš je donijeti u Mango radnju u Banjaluci (Gospodska ulica) i donirati za biblioteku Saveza žena oboljelih od raka dojke ISKRA, pa na taj način usrećiti osobe koje prolaze kroz tešku bitku sa karcinomom dojke.

Ova humanitarna akcija ima za cilj podići svijest ljudi o zloćudnoj bolesti i pružiti podršku svim ženama koje se trenutno bore ili su pobijedile u svojoj teškoj borbi. Još jedna stvar koja je veoma bitna jeste prevencija, jer je poznata činjenica da je stepen izliječenja, ako se bolest otkrije na vrijeme, izrazito velik.

Naša mala društveno-odgovorna aktivnost nekom može promijeniti život. Posljednji dan oktobra rezerviši za human gest, pozovi najbolju prijateljicu, sestru, brata ili šefa i zajedno posjetite Pink bazar. Uz odlično druženje, koktel i  kvalitetnu svirku, ujedno ćeš i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, a garantujemo ti da ćeš se osjećati dobro i korisno.

Vidimo se 31. oktobra na Mango Pink Partyju!

Slični članci

7 roditeljskih grešaka koje uništavaju mentalnu snagu djece

Ultra magazin

25-minutni kućni trening sa vlastitom težinom

Ultra magazin

Preporuka za čitanje: “Moja omiljena supruga”

Ultra magazin