Ultra Inspirativno

Doktorica godinama odlazi na vjenčanja i prikuplja cvijeće da obraduje pacijente

IuteCredit
IuteCredit

Eleanor Love, osnivačica organizacije “The Simple Sunflower”, prikuplja i ponovo koristi cvijeće sa vjenčanja, kako bi ga isporučila bolničkim pacijentima i uljepšala im dan.

Foto: instagram.com/the.simple.sunflower

Cvijeće je jedan od najskupljih aspekata vjenčanja, a koristi se za samo jedan dan. Sa stotinama dolara uloženih u svježe cvjetne aranžmane, kako bi se uljepšala ceremonija, šteta je što s toliko cvijeća koje ostane nakon značajnog dana često, ostane samo da uvene i baca se u smeće. Ali doktorica Eleanor Love je vidjela priliku u tim protraćenim cvjetovima, koji bi inače završili u smeću.

Foto: instagram.com/the.simple.sunflower

Pojavljujući se na lokalnim mjestima za vjenčanja i povezujući se sa organizatorima vjenčanja, kako bi zamolila može li navratiti i prikupiti cvijeće nakon svečanog događaja, pronašla je način da raskošnim cvjetovima pruži novi život isporučujući ih bolničkim pacijentima.

Foto: instagram.com/the.simple.sunflower
IuteCredit
IuteCredit

Doktorica Eleanor Love je osnovala oragnizaciju “The Simple Sunflower”, udružujući razne volontere, koji će sakupljati ​​i dostavljati bukete svježeg cvijeća, koji su ostali od vjenčanja usamljenim pacijentima. Njeni posvećeni pomagači su kolege studenti, cvjećari i drugi mještani, koji su željeli dati svoj doprinos.

Foto: instagram.com/the.simple.sunflower

Za doktoricu Eleanor mogućnost povezivanja s pacijentima, podizanja njihovog raspoloženja i poboljšanja bolničkog iskustva, jedan je od najvažnijih aspekata osnivanja njene organizacije “The Simple Sunflower”.

“A cvijeće zaista čini razliku. Prema nekoliko studija, cvijeće ima sposobnost da značajno poboljša medicinske ishode za pacijente – snižava krvni pritisak, smanjuje stres i bol i ubrzava oporavak. Ova akcija me podsjeća na humanost u medicine. Cilj nam je ublažiti patnju, pružajući utjehu i radost svakom pacijentu, koji primi naše bukete. Naš rad promoviše saosjećanje, a kreativnost je bitna komponenta medicine i nauke”, kaže Eleanor.

Izvor: mymodernmet.com

Slični članci

Simona Joksimović: Jesen je omiljeni period za vježbanje svim rekreativcima

Ultra magazin

Kako da se riješiš negativne energije u svom domu?

Ultra magazin

5 razloga zašto ne ostavljaš partnera koji te ne voli

Ultra magazin