Ultra Popularno

Dodjeljene Emmy nagrade na online ceremoniji

Serije Succession, Schitt´s Creek i mini serija Watchmen definitivni su pobjednici ovogodišnje neobične dodjele nagrada Emmy, čija je ceremonija u potpunosti održana online zbog trenutne pandemije korona virusa. Nažalost ove godine je takođe izostao i glamur crvenog tepiha koji je karakterističan za ovu manifestaciju.

abc

Kanadska serija  Schitt’s Creek ušla je u istoriju nagrade Emmy kao pobjednik svih kategorija za najbolju komediju: najbolja serija, najbolji glumac, najbolja glumica, najbolja sporedna uloga, najbolji scenario i najbolja režija. Ovo je prva serija ikad u istoriji koja je osvojila sve nagrade u svojoj kategoriji iste godine.

abc

Što se tiče mini serija,  Watchmen je ispunila očekivanja i osvojila je statuu za najbolju mini seriju pobjedivši mini serije Little Fires Everywhere, Mrs. America, Unbelievable i Unorthodox. Serija je ekranizacija legendarne grafičke novele Alana Moora, koja se bavi problemom rasizma u Americi. Osim nagrade za najbolju seriju, Watchmen je takođe nagrađena u kategoriji najbolja glumica (Regina King), najbolji sporedni glumac (Yahya Abdul-Mateen II) i najbolji scenario. U kategoriji mini serija nagrada za najboljeg glumca u mini seriji pripala je Marku Ruffalu za ulogu u seriji I know This Much is Truth.

abc

Što se tiče nagrada za najbolju dramsku seriju Succession se krunisala nagradom pobijedivši serije  Better call Saul, The Crown, Handmaid´s Tale, Killing Eve, The Mandalorian, Ozark i Stranger things. Osim Emmy-a za najbolju dramsku seriju, takođe je nagrađena u kategoriji najbolji glumac (Jeremy String) najbolji scenario i najbolja režija.

abc

Najveće iznenađenje večeri bila je nagrada za najbolju glumicu u dramskoj seriji koju je osvojila Zendaya za ulogu u seriji Euphoria i time postala najmlađa glumica koja je osvojila nagradu srušivši rekord koji je prošle godine postavila glumica Jodie Comer za ulogu u seriji Killing Eve.

abc

Domaćin večeri bio je komičar Jimmy Kimmel koji je vodio ceremoniju iz skoro praznog Staples Centra u Los Angelesu. Na početku ceremonije izgledalo je da se voditeljevim legendarnim šalama smije publika, ali se zapravo radilo o snimku sa prošlih ceremonija. Više od 100 nominovanih pratilo je njegov monolog sa raznih lokacija širom svijeta, sa kojih su se kasnije uživo javljali putem interneta.

Slični članci

Nova pjesma Ariane Grande i Doje Cat “Motive” je prava poslastica za uši

Ultra magazin

Konačno objavljena prava najava za četvrtu sezonu serije The Crown

Ultra magazin

Triler ‘Songbird’ zamišlja život četiri godine nakon pandemije sa virusom COVID-23

Ultra magazin