• Home
  • Ultra Popularno
  • Dodjela Oskara za 2021. godinu se odgađa, ali će se i dalje održati uživo
Ultra Popularno

Dodjela Oskara za 2021. godinu se odgađa, ali će se i dalje održati uživo

Vjerovali ili ne, do 2021. godine ima samo nekoliko sedmica, što znači da se nova sezona dodjela nagrada brzo približava. Međutim, s aktuelnom pandemijom, ceremonije će se odvijati drugačije nego što je to bilo početkom 2020. 

CREDIT: ANDREW H. WALKER/REX/SHUTTERSTOCK

Glasine su tačne: Ceremonija dodjele Oskara 2021. je odgođena. Iako je događaj prvobitno bio zakazan za 28. februar, sada će se održati dva mjeseca kasnije u nedjelju, 25. aprila, zbog odgađanja prouzrokovanih pandemijom korona virusa.

Za razliku od Emmyja, dodjela Oskara neće postati virtuelna. “Ceremonija će se održati uživo”, potvrdio je predstavnik Akademije i ABC-a za Variety. Trenutno je nejasno koje će sigurnosne mjere, predostrožnosti i smjernice biti postavljene kako bi se događaj odvijao kao i obično, ali izvor kaže da je Akademija “nedavno prošetala Dolby teatrom kako bi vidjela sve višestruke mogućnosti.”

Getty images

Akademija filmskih umjetnosti i nauka, upravno tijelo Oskara, takođe je najavila promjene rokova i pravila kako bi se prilagodila kašnjenju, piše Variety. Kvalifikovani filmovi moraju biti objavljeni između 01. januara 2020. i 28. februara 2021. da bi se uzeli u obzir. Rok za prijavu za specijalne kategorije, poput kratkog animiranog filma ili dokumentarnog filma, je 01. decembar 2020. Za opšte prijavljene kategorije rok je 15. januar 2021. godine.

Nominacije će biti objavljene 15. marta 2021.

Oskari su se prilagodili novonastaloj situaciji. S obzirom da trenutno manje ljudi gleda filmove u kinima, Akademija će sada razmatrati filmove koji su premijerno prikazani digitalno, ako su njihovi studiji prvobitno planirali da imaju kino izdanja. Prethodni zahtjevi su glasili da je film morao imati sedmodnevno prikazivanje u Los Angelesu da bi se kvalifikovao za razmatranje, navodi Variety. Sada će biti uzeti u obzir i filmovi koji su postavljeni za kina u New Yorku, Chicagu, Miamiju, Atlanti i Bay području.

Slični članci

Larry King – Medijski mag sa više od 50 000 intervjua!

Ultra magazin

Bernie Sanders kreirao dukseve sa svojim likom, nakon što je postao viralni hit na internetu!

Ultra magazin

Velika, ali tužna ljubavna priča Ave Gardner i Franka Sinatre

Ultra magazin