• Home
  • Ultra Popularno
  • “Doctor Sleep”, nastavak kultnog filma “The Shining”, stiže u CineStar kina
Ultra Popularno

“Doctor Sleep”, nastavak kultnog filma “The Shining”, stiže u CineStar kina

Gotovo četrdeset godina nakon Kubrickovog horora „The Shining“, stiže filmski nastavak prema knjizi Stephena Kinga „Doctor Sleep“. Stanleya Kubricka u ulozi režisera, naslijedio je Mike Flangan, za čiji rad je autor knjige imao samo pozitivne kritike, ističući kako će gledaoci zasigurno uživati gledajući 150 minuta napetog horora.
Foto: IMDB

Stephen King je 2013. godine objavio roman „Doctor Sleep“ u kojem je obožavaocima donio zanimljiv nastavak kultne priče „The Shining“, a 6 godina poslije knjiga je dobila svoju ekranizaciju. Radnja filma prati Dannya Torrancea, sina poremećenog pisca Jacka Torrancea iz „The Shining“, sada odraslog muškarca koji vuče traume iz djetinjstva iz Hotela Overlook, dok se bori sa istim psihičkim problemima, kao i njegov otac prije mnogo godina.

Sporedna ličnost iz prvog dijela u ovom nastavku dobija detaljnu karakterizaciju, pomoću koje će se gledaoci zainteresovati za sudbinu nekadašnjeg dječaka. Film je impresivan na mnogo načina, bogat mitološkim detaljima i dirljivo iskren u borbi protiv alkoholizma.

Od prvog dijela se u mnogo čemu razlikuje, ali se odlično nadovezuje na radnju Kubrickovog filma. Dok je „The Shining“ smješten u hotel, gdje porodica provodi jednu zimu zametena snijegom, „Doctor Sleep“ predstavlja avanturu, koja se odvija po različitim dijelovima SAD u razdoblju od 40 godina.

Dječak Danny odrastao je u muškarca Dana, alkoholičara čije se gotovo svako veče završava tučom u pubu ili vrijeđanjem. Dobija posao u bolnici, gdje pomoću svoje sposobnosti isijavanja i telepatije pomaže teško bolesnim pacijentima, od kojih mu jedan daje nadimak Doctor Sleep. Upoznaje mladu djevojku Abru Stone, koja posjeduje još impresivniju moć isijavanja od njega, te sa njom započinje borbu protiv nemilosrdne Rose i kulta The True Knot, koji se hrane isijavanjem nevinih u potrazi za vječnim životom. Zajedno postaju dvojac, koji na sve načine pokušava poraziti okrutnu Rose.

Producenti filma su Trevor Macy i Jon Berg, a u glavnim ulogama su se našli Ewan McGregor, Rebecca Fergudon, Kyliegh Curran, Bruce Greenwood, Zahn McClarnon, Emily Alyn Lind, Jocelin Donahue i Alex Essoe.

Bez obzira da li ti je poznat film „The Shining“ sa Jackom Nicholsonom u glavnoj ulozi, nastavak kultnog horora možeš pogledati od 08. novembra u svim CineStar kinima. Pronađi termin, koji ti najviše odgovara za gledanje interesantnog horora.

Slični članci

Nova serija Away sa Hilary Swank stiže na Netflix

Ultra magazin

10 najboljih filmova Ryana Goslinga, rangiranih prema IMDb-u

Ultra magazin

Dwayne “The Rock” Johnson je najplaćeniji glumac

Ultra magazin