Ultra Inspirativno

Dnevna doza relaksacije uz Ultra audio priče

Ultra magazin pokreće novu rubriku na svom Instagram profilu ultra.magazin, gdje svaki dan našim dragim pratiocima donosimo zanimljive audio priče.
Ultra magazin

Prezasićenost vizuelnim informacijama posljednih sedmica dostigla je svoj vrhunac. Zbog toga želimo da te opustimo, da ti pružimo sadržaj u kojem ćeš uživati čulom sluha. Svaki dan ćemo objavljivati po jednu pročitanu audio priču na IGTV-u, a to će uglavnom biti kratke priče ili odlomci iz knjiga.

Tvoje je da se prepustiš i slušaš zanimljive sadržaje kojima ćemo ti uljepšavati dane u izolaciji. Baš kao što roditelji djeci čitaju bajke, tako ćeš i ti imati priliku uživati u odlomcima najboljih svjetskih i domaćih pisaca. Šalji nam svoje prijedloge, koje poznato djelo želiš čuti u audio verziji.

Mi se svakodnevno trudimo dati svoj dopinos tokom pandemije, kako bismo ti pomogli da skreneš misli i usmjeriš svoju energiju na pozitivne stvari. Pored ohrabrujućih i optimističnih tekstova kojima se trudimo ispuniti tvoje vrijeme za čitanje, sada ti donosimo i audio sadržaj, da odmoriš oči od ekrana.

Knjige su odlična antistres terapija, a složićeš se da je ona sada svima potrebna. Zato, odvoji nekoliko minuta svakoga dana i sa nama otplovi na mjesta na koja nas samo knjige mogu odvesti.

„Ne znam nijedan problem koji sat vremena čitanja nije ublažio“, rekao je davno francuski mislilac Charles de Secondat, a mi te uvjeravamo da je ova izreka tačna. Nadamo se da ćemo ti na ovaj način probuditi maštu, donijeti dnevnu dozu relaksacije i stvoriti ljubav prema pisanoj riječi, ako do sada nije bila prisutna u tvom životu.

 

Slični članci

Roditeljstvo tokom i nakon korone

Ultra magazin

5 destinacija koje možeš posjetiti već u junu

Ultra magazin

7 roditeljskih grešaka koje uništavaju mentalnu snagu djece

Ultra magazin