Ultra Inspirativno

Dječak žrtva vršnjačkog nasilja izašao na teren sa Australijskim ragbi timom

Quaden Bayles, australijski dječak, koji je bio žrtva vršnjačkog nasilja, čiji je video postao viralan prošle sedmice, ovog vikenda je na trenutak bio zvijezda ragbi utakmce. Naime, devetogodišnjak je dobio priliku da istrči na teren kako bi najavio ragbi All Stars utakmicu između ekipe Australije i Novog Zelanda.
Foto: Jason McCawley/Getty Images

Quadenova majka je prošle sedmice objavila video koji je snimila kada je došla po njega u školu. U videu Quaden plače zbog vršnjačkog nasilja koje svakodnevno trpi, a u jednom trenutku kaže “daj mi nož, želim da se ubijem.”

Foto: Jason McCawley/Getty Images

Video je postigao veliku gledanost i mnoge poznate ličnosti su pružile podršku tužnom dječaku, a među njima se nalazi i glumac Hugh Jackman, kao i ragbi All Stars tim koji mu je poslao poruku podrške u kojoj ga pozivaju da prisustvuje utakmici.

Foto: Jason McCawley/Getty Images

Komičar Brad Willimas je otvorio GoFundMe stranicu kako bi sakupio novac da pošalje Quadena i njegovu mamu u Disneyland i u samo par dana je sakupljeno 450.000 dolara. Novac koji ostane nakon putovanja planiraju da doniraju dobrotvornim organizacijama koje se bore protiv vršnjačkog nasilja.

 

Izvor: justjared.com

Slični članci

Kako se nositi sa teškim situacijama i osjećanjima prouzrokovanim pandemijom korona virusa

Ultra magazin

Dnevna doza relaksacije uz Ultra audio priče

Ultra magazin

Stručni savjeti za što produktivniji i efikasniji rad od kuće

Ultra magazin