• Home
  • Ultra Kreativno
  • Divovske šarene origami skulpture životinja razveselile građane New York-a
Ultra Kreativno

Divovske šarene origami skulpture životinja razveselile građane New York-a

IuteCredit
IuteCredit

Sa svojim kompleksnim i specifičnim dizajnom presavijenim od delikatnih papira, origami se tradicionalno smatra vrlo krhkom umjetničkom formom. Međutim, za kalifornijskog umjetnika Hacera tradicionalna umjetnost savijanja papira, mnogo je više od toga. Umjetnik je fasciniran origamijem još od svoje 7 godine života.

Foto: fremingallery.com

Hacerove divovske skulptureživotinja su oblikovane od pedantno izrađenog čelika. Često izložene na otvorenom u javnim prostorima, njegove skulpture inspirisane origamijem, mogu se naći razigrano smještene među urbanim pejzažima svjetskih gradova. Za svoju posljednju javnu izložbu, “Hacer: Transformations”, umjetnik je dobio narudžbu da instalira niz svojih šarenih divovskih origami životinja u New Yorku.

Foto: fremingallery.com

“Želimo da ova izložba na otvorenom u sred gradske gužve bude prostor dobrodošlice i ugodnog prostora za sve posjetioce, bez obzira da li idu na posao, putuju ili samo šetaju. Znamo da će ove skulpture velikih dimenzija svima izmamiti osmijeh na lice, pa ih pozivamo da svrate i uslikaju svoju omiljenu origami kreaciju”, kaže Barbara A. Blair, predsjednica saveza “The Garment District”. Izložba na Manhattanu je otvorena do 23. novembra 2021. godine.

Foto: fremingallery.com
Foto: fremingallery.com
Foto: fremingallery.com

Izvor: fremingallery.com

Slični članci

Unikatni stolovi ispunjeni biljkama kao dekor doma

Ultra magazin

Umjetnik avokado pretvara u senzacionalna mini umjetnička djela

Ultra magazin

Džinovka ptičja gnijezda ljudskih dimenzija pozivaju vas da uživate u pogledu

Ultra magazin