Ultra Kreativno

Detalji koji će tvoje vjenčanje učiniti posebnim

IuteCredit
IuteCredit

Mnogi trenuci mogu vjenčanje učiniti sjajnim, ali često su najmanji detalji najvažniji. Donosimo 5 najdražih sitnica, koje parovi mogu uraditi za svoja vjenčanja.

Posljednji ples

IuteCredit
IuteCredit

Planiranje privatnog posljednjeg plesa na kraju noći je slatko i posebno, te nešto što će mladencima zauvijek ostati u pamćenju. Svaki organizator vjenčanja će parovima preporučiti, da u svoj plan vjenčanja uvrste upravo posljednji ples.

Na kraju noći, kada stvi gosti odu sa vjenčanja, par ostaje na plesnom podiju i pleše posljednji ples. Ovo je sjajno vrijeme da razmisle o danu i uživaju u posljednjih nekoliko trenutaka vjenčanja, prije nego što magija bajkovitog dana nestane.

Zdravica

Jedan od najintimnijih momenata na vjenčanju može biti kratka zdravica, koju najčešće drži osoba bliska mladencima. Iako su zdravice nešto što češće vidimo u holivudskim filmovima, ovaj običaj planeri vjenčanja sugerišu svima.

Poseban osjećaj i topao ton čitavom vjenčanju, daje govor oca mladenke ili kuma, koji u nekoliko minuta ispričaju svoje želje za novi bračni par, ili se osvrnu na njihovu ljubavnu istoriju.

Unsplash

„Privatni“ fotograf

Fotograf je tu da dokumentuje velike trenutke, ali mogu proći i sedmice dok fotografije napokon ne dođu u ruke mladenaca. Zbog toga se sve više parova odlučuje zamoliti prijatelje i rodbinu, koji prisustvuju vjenčanju, da spontano bilježe najljepše momente.

Svi u društvu/porodici imamo nekoga ko ima smisla za fotografiju, pa zašto ne iskoristiti njegove sposobnosti?

To ne znači da će on čitavo vjenčanje provesti sa telefonom u ruci, fotografišući zvanice. Naprotiv, on će po osjećaju dokumentovati drage ljude u momentima istinske sreće. Ove fotografije sigurno neće biti profesionalne, ali garantujemo da će biti najdraže sa vjenčanja i pored fotografija profesionalnog fotografa.

Roditelji ispred mladenaca

U svijetu postaje popularno da roditelji mladenaca tokom ceremonije sjede/stoje na suprotnoj strani od svoje djece. Iako ima smisla da roditelji sjede sa strane na kojoj stoji njihovo dijete, parovi sve češće traže da im roditelji sjede na suprotnoj strani od njih, kako bi mogli vidjeti lice svog djeteta tokom ceremonije. Ovo je mali detalj koji gosti ne primjećuju, ali roditeljima puno znači.

Unsplash

Sneak Peek

Još jedan savjet, koji planeri vjenčanja daju mladencima je da odu na dan vjenčanja u salu/restoran u kojem će se održati slavlje. Kada dekorateri završe svoj posao, mladenci mogu prije gostiju doći na „mjesto zločina“ i vidjeti kako je ispalo sve ono što su mjesecima planirali. Jer kasnije, kad su svi u prostoru, teško je steći osjećaj kako sve izgleda i uočiti posebne detalje.

Izvor: insider.com

Slični članci

Kada bi brendovi bili potpuno iskreni…

Ultra magazin

Pariz se pretvara u čarobnu oazu zahvaljujući infracrvenim fotografijama

Ultra magazin

Umjetnik stvara minijaturne scene „Olimpijskih igara u Tokiju“ koristeći zaštitne maske za lice

Ultra magazin