Ultra Popularno

Decembarska hit lista serija i filmova

Decembar je stvoren za ušuškati se ispod dekice i uživanti u maratonu zanimljivih serija i filmova. Kako nekada biranje sadržaja zna predugo trajati, mi donosimo 10 preporuka filmova i serija koje će svoje TV premijere na HBO te Cinemax kanalima imati u posljednjem mjesecu u godini. 

Unsplash

Serije: 

And just like that – Ovo novo poglavlje serije “Seks i grad” prati Carrie, Mirandu i Charlotte na putu iz komplikovane stvarnosti života i prijateljstva u svojim 30-ima, do još komplikovanije stvarnosti života i prijateljstva u svojim 50-ima.

Došljaci iz prošlosti – Lars i Alfhildr vraćeni su da riješe novi slučaj u kojem se čini da je najpoznatiji svjetski serijski ubica, Jack Rasparač, putovao kroz vrijeme, kako bi harao ulicama Osla. Slučaj ih vodi u mrežu ubistava i zavjere.

Obmana – Priča o ženi na tajnom zadatku, kodnog imena Lizzie James, od koje se traži da postane seksualni mamac za osumnjičenog ubicu. Serija istražuje napetu istragu ubistva mlade majke Rachel Nickell u Londonu 1992. godine.

Nasljeđe III – Upavši u zasjedu svog buntovnog sina Kendalla na kraju druge sezone, Logan Roy započinje treću sezonu u opasnom položaju, nastojeći osigurati porodične, političke i finansijske saveze. Gorka korporativna bitka prijeti da će prerasti u rat.

Prizori iz bračnog života – Serija „Prizori iz bračnog života”, adaptacija švedske klasične serije Ingmara Bergmana iz 1973., preispituje njezin legendarni prikaz ljubavi, mržnje, želje, monogamije, braka i rastave kroz prizmu savremenog američkog para.

Filmovi: 

Nikada ne ljubi muškarca u božićnom džemperu – Samohrana majka Maggie čeka Božić sama, sve dok Lucas ne uleti u njezin život i postane neočekivani gost. Tokom praznika njih dvoje pronalaze utjehu u svom novom prijateljstvu – rastućoj vezi koja ubrzo prerasta u ljubav.

Francuski izlaz – Osiromašena pripadnica visokog društva s Manhattana Frances (Michelle Pfeiffer) unovči posljednju imovinu i odluči živjeti u stanu u Parizu sa svojim sinom Malcolmom (Lucas Hedges) i mačkom u kojoj možda živi duh njezina pokojnog supruga.

Najsretnije doba godine – Prvi susret s porodicom djevojke može biti težak. Kad Abby (Kristen Stewart) sazna da je Harper (Mackenzie Davis) njihovu vezu tajila od svoje porodice, počne sumnjati poznaje li uopšte svoju djevojku.

Vještice Roalda Dahla Šezdesetih godina prošlog vijeka u Alabami, afroamerički siročić sreće konferenciju zlonamjernih vještica dok živi u hotelu sa svojom bakom. Nastupa hrabar i komičan sukob, nakon što ga vrhovna vještica pretvori u svjesnog miša.

Izvan igre – Jack (Ben Affleck) bio je srednjoškolski košarkaški fenomen koji je naglo, iz nepoznatih razloga, napustio sport odrekavši se svoje budućnosti. Godinama poslije dobija priliku za iskupljenje, kada je postao košarkaški trener svoje škole.

Slični članci

Adele u suzama odgodila nastupe u zadnji čas!

Ultra magazin

Noćni pozivi – ekskluzivna premijera policijske serije na Pickbox-u

Ultra magazin

Gledaj sa Monikom: Najbolje serije 2021.

Ultra magazin