Ultra Popularno

David Beckham i princ William iskreno razgovaraju o mentalnom zdravlju

U okviru svoje kampanje Head’s up, princ William, vojvoda od Cambridgea, nedavno je razgovarao s pet fudbalskih zvijezda o važnosti našeg mentalnog zdravlja. Princ je razgovarao sa Steph Houghton, Tyroneom Mingsom, Androsom Townsendom, Carlom Ancelottijem i Davidom Beckhamom o njihovim iskustvima s mentalnim zdravljem i kako su savladali teškoće u svojoj karijeri.

Chris Jackson / Today

Tokom iskrenog razgovora, David Beckham se povjerio Williamu o nekim teškim trenucima, uključujući Svjetsko prvenstvo 1998. godine, kao i o tome kako s svojom porodicom pristupa ovoj temi.

“Ja sam taj koji govori svojoj djeci, ali i drugoj djeci s kojom razgovaram, da je zaista važno razgovarati, zaista je važno reći ako niste dobro”, rekao je otac četvero djece. “Sada svi znamo da je u redu ne biti u redu i u redu je to reći, u redu je izaći i reći – treba mi pomoć.”

Bivši kapiten Engleske, koji se 2013. povukao iz fudbala, takođe je razgovarao o svom zloglasnom porazu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Beckham je imao samo 23 godine kada je dobio “brutalnu” reakciju od obožavalaca i medija, što je kaže uticalo na njegovo samopouzdanje.

“Kad se sada osvrnem na to, nisam shvatao koliko je teško, ali samo se sjećam vremena u kojem sam se tokom karijere suočavao sa nedaćama. ’98. je bila daleko najteža”, rekao je, “pogriješio sam, i reakcija je u to vrijeme bila prilično brutalna. Stalno su me verbalno kritikovali na terenu.”

Beckham je rekao da je imao sreće što je imao sistem podrške u Manchester Unitedu i Alexu Fergusonu, ali kaže da mu nije bilo ugodno otići nekome da zatraži pomoć. “Bilo je to drugačije doba i samo sam osjećao da moram sve to držati u sebi i sam se nositi s tim”, zaključio je bivši fudbaler.

Video poziv uslijedio je nakon najave da je Fudbalski savez Engleske potpisao zajedničku deklaraciju kojom se obvezuje da će mentalno zdravlje postati ključni prioritet na “svim nivoima igre”.

Slični članci

Nova serija Away sa Hilary Swank stiže na Netflix

Ultra magazin

10 najboljih filmova Ryana Goslinga, rangiranih prema IMDb-u

Ultra magazin

Dwayne “The Rock” Johnson je najplaćeniji glumac

Ultra magazin