• Home
  • Ultra Moderno
  • Cvjetovi trešnje, živopisni Tokio i umjetnost u novoj kolekciji Avona
Ultra Moderno

Cvjetovi trešnje, živopisni Tokio i umjetnost u novoj kolekciji Avona

IuteCredit
IuteCredit

Avon je lansirao novu, ograničenu make-up kolekciju, mark. Oh So Tokyo, inspirisanu živopisnim Tokijom. Sastoji se od pet visokotehnoloških proizvoda koji sadrže živopisnu ilustrovanu ambalažu – stvorenu u partnerstvu s japanskom umjetnicom Kanakom Sasaki. Kolekcija takođe dodaje nove formate i tehnologije Avonovom portfoliju, zadržavajući, ali i predvodeći svjetske trendove šminkanja.

Slikarka i ilustratorka, Kanako Sasaki u svojim radovima obuhvata širok spektar bogat akvarelom i apstraktnim potezima. Kao stanovnica Tokija, nadahnuta je gradskim kontrastima. “Imala sam utisak da su boje Tokija malo jače od tradicionalnih japanskih boja. Međutim, radeći na ovoj kolekciji, otkrila sam da Tokio ima i nježnu snagu, te sam napravila apstraktnu sliku koja spaja obje karakteristike. Mark. Oh So Tokyo kolekcija je djelo koje sadrži mnoštvo elemanata u jednom, kao što su smjele crte s pokretima, nježni cvjetovi trešnje, igra bojama i dodir kozmetike.”

IuteCredit
IuteCredit

Jedan od najinovativnijih proizvoda u kolekciji, Hidratantni prajmer za lice, svilenkasta je gel podloga koja priprema kožu, te se uklapa u japansku beauty tradiciju stvaranja savršene baze za nanošenje šminke.

Electric sjene za oči takođe uvode novu tehnologiju. Baza je prah, ali pigmenti su magnetno nabijeni, što prahu omogućava da zadrži oblik i dimenzije. Dostupne su u očaravajuće četiri nijanse, imaju metalik finiš za hrabar grafički look, trenutni hit na ulicama Tokija.

Ombre paleta za lice je inovativna 2-u-1 formula u kojoj mat rumenilo susreće blistavi highlighter. Dvije savršeno koordinisane nijanse koje u kombinaciji pružaju prirodno zdrave boje. Može se nositi visoko na obrazima ili nisko za poseban izgled poput obraza prirodnog zarumenjenih od zime. Dostupno u tri nijanse.

Boja za obraze i usne predstavlja 5 svestranih nijansi koje se mogu nanositi na obraze ili usne. Vodootporna, ljepljiva tekstura omogućava igru boja i intenziteta.

Calligraphy tuš za oči ima fleksibilan tanak vrh koji omogućava stvaranje ultra preciznih poteza bez poteškoća, uz jednostavno nanošenje. Dostupan u crvenoj, plavoji i crnoj boji, ovo je idealan alat za dodatno igranje bojama i linijama na tvom oku.

O mark. kolekcijama

mark. je ultimativan brend za sve makeup entuzijastkinje. Lansiran 2017.godine, osmišljen za žene koje svoje lice koriste poput umjetničkog platna, za stvaranje lične kreacije. Za nju, svaki je dan nova mogućnost za novu kreaciju, obožava makeup inovacije, igru bojama i teksturama, uživa u svakodnevnoj, lako dostupnoj, umjetnosti. Mark. make-up dizajniran je da ženi pruži slobodu kreativnosti i slavi njenu individualnost.

Slični članci

Karirani blejzer će upotpuniti svaku kombinaciju ove jeseni

Ultra magazin

Želiš dugu kosu? Donosimo savjete kako da ubrzaš njen rast

Ultra magazin

Najbolja obuća uz kratke suknje i haljine

Ultra magazin