Ultra Moderno

Crvena boja donosi energiju i optimizam u hladne zimske dane

Od najdublje grimizno crvene do bogatog rubina, crvena boja donosi energiju i optimizam u hladne zimske dane. Valentino, Balenciaga i Alexander McQueen bili su samo neki od dizajnera koji su istakli crvenu boju u svojim kolekcijama, dajući ton sezoni koja predstoji.

GETTY / SAMANTHA BROWNSTEIN

Najbolji dio ovog trenda je što je tako lako obogatiti kombinaciju ovom bojom, bez obzira želiš li dodati samo malo boje aksesoarima ili izaći sa smjelijim pristupom.

Crvena boja se odlično kombinuje sa bež i nježno ružičastim nijansama, a tako ćeš kreirati blažu varijantu svoje odjevne kombinacije sa dovoljno crvene koja će podići kombinaciju. Na primjer crvene hlače sa nježno ružičastom bluzom i kaputom u bež boji.

GETTY / SAMANTHA BROWNSTEIN

Crno – crvena kombinacija je uvijek pravi odabir. Crvene hlače možeš kombinovati sa crvom rolovkom i crnim kaputom ili potpuno crnu kombinaciju razbiti crvenim kaputom ili blejzerom.

Pletenina u crvenim nijansama je idealan odabir za hladne zimske dane. Iako možda voliš neutralnije nijanse crveni džemperčić će ti pomoći u danima kada poželiš koketirati sa hrabrijim nijansama.

Ako voliš crvenu boju od glave do pete, poigraj se različitim nijansama i teksturama. Pleteni džemper kombinuj sa suknjom od imitacije kože. Još jedna sjajna kombinacija je crvena haljina sa bordo čizmama.

GETTY / SAMANTHA BROWNSTEIN

Ultimativni hit sezone je crveno odijelo, koje će ti podići samopouzdanje, ali i raspoloženje. U kombinaciji sa crnom rolovkom ili klasičnom bijelom košuljom može biti poslovno i elegantno, a ako ga kombinuješ sa običnom bijelom majicom sa printom, izgledaćeš cool.

Ako pak želiš da se odjećaš toplo i udobno odaberi neki od dukseva iz Ultra novogodišnje unisex kolekcije u webshopu, da praznike dočekaš sa toplinom oko srca.

Ultra magazin

Ponekad je dovoljno da odabereš nekoliko crvenih detalja kojima ćeš obogatiti svoju zimsku kombinaciju, poput crvene torbe, ukrasa za kosu, šala i slično, a ponekad je dovoljan i crveni lak za nokte.

 

Slični članci

Pet trendova nakita ravno sa pista za proljeće 2021. godine

Ultra magazin

Modne objave Anne Hathaway su glamur koji nam trenutno nedostaje

Ultra magazin

Naturalno_ba domaći brend kozmetike od “čistih” sastojaka

Ultra magazin