Ultra Ukusno

Cimet rolnice od pečenih zobenih pahuljica

Pečene zobene pahuljice su najnoviji hit za doručak, a jasno je i zašto – ukusne su, jeftine i super zdrave. Napravljene prvenstveno od zobi i jogurta, sjajan su način za započeti dan, a postoje mnogobrojne varijacije sa čim ih iskombinovati. Mi ti donosimo recept za cimet rolnice sa zobenim pahuljicama.

Instagram:cakeontherun

Sastojci

  • 50 grama zobenih pahuljica
  • 40 grama light jogurta sa ukusom vanilije
  • ¼ čajne kašike praška za pecivo
  • 1 kašika cimeta
  • Brašno za zaprašivanje površine
  • Zaslađivač
  • Javorov sirup

Priprema

Prethodno zagrijati rernu na 180 stepeni.

Izblendati zob dok ne postane prah. Po želji, dodati voće ili orašaste plodove i blendati dok se potpuno ne sjedini sa zobenim pahuljicama.

Pomiješati zob, jogurt i prašak za pecivo.

Po površini prosuti brašno i rukama razvaljati smjesu. Smjesa će biti ljepljive strukture, ali brašno će ublažiti ljepljivost i pomoći da se tijesto oblikuje u roladu.

Posuti zaslađivačem i cimetom, smotati i narezati na četiri do pet jednakih komada.

Peći u zagrijanoj rerni pet minuta. Preliti javorovim sirupom ili ostatkom jogurta.

Prijatno!

Izvor: getsurrey.co.uk

Slični članci

Pitice sa rižom i porilukom!

Ultra magazin

Nutricionistkinja Marizela Šabanović: “Vitamin D igra ključnu ulogu u našem imunitetu”

Ultra magazin

5 zdravih užina pred odlazak na spavanje

Ultra magazin