• Home
  • Ultra Popularno
  • Chloé Zhao ušla u istoriju Zlatnih globusa: “Zbog toga sam se zaljubila u stvaranje filmova”
Ultra Popularno

Chloé Zhao ušla u istoriju Zlatnih globusa: “Zbog toga sam se zaljubila u stvaranje filmova”

IuteCredit Cash
IuteCredit Cash

Osvajanje Zlatnog globusa za režiserku filma Nomadland Chloé Zhao, ušlo je u istoriju dodjele nagrada. Ona je ne samo prva Azijka koja je kući odnijela pobjedu za najbolju režiju, već i tek druga žena koja je ikad osvojila Zlatni globus za režiju. Prva je bila Barbra Streisand za svoj rad u Yentlu davne 1983. godine, što znači da je trebalo šokantnih 38 godina da druga žena osvoji nagradu u ovoj kategoriji.

Getty / Amanda Edwards

“Zbog toga sam se zaljubila u snimanje filmova i pričanje priča, jer to nam daje priliku da se zajedno smijemo i plačemo, a daje nam priliku da učimo jedni od drugih i imamo više saosjećanja jedni za druge.”
Holivudsko udruženje stranih novinara nominovalo je tri žene u kategoriji najboljeg režisera: Zhao, Reginu King i Emerald Fennell. U govoru prilikom prihvatanja nagrade, Zhao, filmašica rođena u Kini zahvalila se kolegama nominovanima za snimanje “prelijepih, filmova, porodici filma Nomadland, kao i nomadima koji su svoje priče podijelili s timom filma.

IuteCredit Cash
IuteCredit Cash

Dalje je podijelila citat jednog nomada iz filma, Boba Wellsa, o saosjećanju. “Saosjećanje je rušenje svih barijera između nas. Veza od srca do srca. Vaša bol je moja bol. Pomiješana je i podijeljena između nas”, pročitala je. “Hvala svima koji su mi omogućili da radim ono što volim”, nastavila je. Iako je Zhao dobro poznata u indie filmskom krugu, Nomadland, koji je takođe osvojio Zlatni globus za najbolji film, označava njen najveći projekat do sada.

Slični članci

Kultna nordijska kriminalistička serija „The Killing“ stiže na Pickbox NOW

Ultra magazin

Koga pratiti na Instagramu i zašto?

Ultra magazin

Kako je “Another Round” postao “feel good” film godine?

Ultra magazin