Ultra Popularno

Celine Dion na albumu “Courage” vjeruje u život nakon ljubavi

Pjevačicin prvi album na engleskom jeziku u šest godina je opis žene koja prevladava lični gubitak i vraća svoj groove.
Instagram/CelineDion

Celine Dion zaista nije imala potrebu za “povratkom”. Ona je jedan od najprodavanijih umjetnika svih vremena, cijenjena je kao jedan od najvećih, najsvestranijih glasova u istoriji i godinama je vladala Las Vegasom kao najplaćeniji izvođač.

Njen posljednji album na engleskom jeziku Loved Me Back to Life objavljen je 2013. Mjesec dana kasnije, njenom suprugu i menadžeru René Angélilu dijagnostifikovan je rak grla. Dvije i po godine kasnije je umro, a Dion je prvi put u karijeri ostala bez njegove podrške.

Čak i ako joj nije trebao povratak, u godinama otkako je ponovno ušla u oči javnosti nakon što je Angélil preminuo, ona je žena koja vraća svoj groove. Slobodu je pronašla u odvažnim modnim eksperimentima i nemilosrdno prikazuje koliko je prirodno, blještavo smiješna. Uz Courage, još jedan korak modernog popa od žene koja bi nam mogla otpjevati vremensku prognozu, a i dalje učiniti da nam naviru suze, Dion se nada da nikad neće trebati pravi povratak sve dok ima svoju publiku koja je vjerno prati.

Album Courage počinje singlom “Flying on My Own”, prvim uvidom u to koliko je ovaj album za pjevačicu važan. Na albumu ima i dance pop pjesama, kao i modernih ritmova. Kao i u svemu što Dion čini, moćne balade u kojima pušta svoj mezo-sopran su pravi dragulj.

Courage treba posmatrati kao album koji je stigao u pravo vrijeme i novoj generaciji pokazao da je vrijedna preispitivanja i prepoznavanja, kao diva koja je u stanju ići u korak sa vremenom.

 

Izvor: rollingstone.com

Slični članci

Nova serija Away sa Hilary Swank stiže na Netflix

Ultra magazin

10 najboljih filmova Ryana Goslinga, rangiranih prema IMDb-u

Ultra magazin

Dwayne “The Rock” Johnson je najplaćeniji glumac

Ultra magazin