Ultra Kreativno

Čarobne fotografije kolibrijevih krila u duginim bojama

Priroda je nevjerovatno složena i raznolika, i bez obzira koliko tehnologija napreduje, priroda ne prestaje da nas iznenađuje, jer činjenica je da niko i ništa ne može da nadmaši prirodu. Autralijski fotograf Christian Spencer je oduvijek bio zainteresovan za prirodu, a dok je živio u brazilskom Itatitaia nacionalnom parku otkrio je jedno od mnogobrojnih čuda prirode. 
Foto: healthyfoodhouse.com

Crni Jakobinski kolibri je najpoznatiji po svojoj pjesmi. Ipak, delikatna ljepota i majstorstvo manevrisanja ove brazilske ptice oduvijek oduševljava ljude.

Foto: healthyfoodhouse.com
Foto: healthyfoodhouse.com
Foto: healthyfoodhouse.com

2011. godine uspjelo mu je da uhvati savršen trenutak dok je sunce obasjavalo krila i stvorlo efekat prizme koje je obasjalo kolibrijevo tijelo kao duga.

Foto:healthyfoodhouse.com
Foto: healthyfoodhouse.com
Foto healthyfoodhouse.com
Foto: healthyfoodhouse.com

Njegov rad je uključen u kratki film “The Dance of Time”, koji mu je donio 10 međunarodnih nagrada. Odlučio je da ponovo prošle godine fotografiše isti fenomen. Za ovaj rad osvojio je nagradu Brazilskog muzeja moderne umjetnosti i otkrio da tajne prirode ne mogu da se vide golim okom. Naglasio je da fotografije ni u kom slučaju nisu bile digitalno obrađene.

 

Izvor: healthyfoodhouse.com

 

Slični članci

50 nijansi plave za uređenje doma

Ultra magazin

Nova IKEA prodavnica u Beču uključuje ekološki krov i nema parking

Ultra magazin

Savjeti koji će ti pomoći da preživiš poslovni svijet bez gubitka kreativnosti

Ultra magazin