Ultra Popularno

Cameron Diaz pronašla mir nakon što je odustala od glume

Cameron Diaz uživa u majčinstvu i slobodnom vremenu. Glumica (47) je razgovarala sa svojom dobrom prijateljicom i osnivačicom Goop-a Gwyneth Paltrow, za posljednju epizodu “In Goop Health: The Sessions” u kojoj su razgovarale o tome kako su preusmjerile tok svog života daleko od holivudskog sjaja.

“Kakav je bio osjećaj odustati od filmske karijere takve veličine?” pitala je Paltrow, koja takođe ima 47 godina.

Glumica se nasmiješila i rekla: “Pronašla sam mir. Mir u duši, jer sam se konačno pobrinula za sebe.”

“Čudno je to reći, znam da mnogi ljudi to neće razumjeti. Znam da ti razumiješ, ali bilo je toliko intenzivno raditi na tom nivou i biti stalno u javnosti”, nastavila je Diaz. “Potrebno je puno energije u svakom trenutku kada ste zaista vidljivi kao glumac i javna ličnost.”

Glumica je sebe opisala kao “osjetljivu na neke energije” koje bi je s vremena na vrijeme prevladale kada je bila aktivnija u industriji.

“Zaustavila sam se i zaista pogledala svoj život”, rekla je. “Kad snimate film … oni vas posjeduju. Vi ste tamo 12 sati dnevno mjesecima i nemate vremena za ništa drugo.” Dodala je: “Shvatila sam da dijelim dijelove svog života svim tim drugim ljudima. U osnovi sam morala preuzeti odgovornost za svoj život.”

Diaz je rekla da je shvatila da želi “drugačije stvari od života” kada je napunila 40 godina. “Dugo sam provodila vrijeme radeći, snimajući filmove i toliko toga. Nisam napravila nikakav prostor za svoj lični život”, priznala je Diaz.

DONATO SARDELLA/GETTY IMAGES

To se promijenilo kada je upoznala svog supruga Benjia Maddena. Par se vjenčao 2015. i najavio da će dočekati svoje prvo dijete, kćer Raddix, početkom ove godine.

“Vjenčali smo se vrlo brzo, jer smo shvatili da jednostavno moramo to učiniti”, rekla je Diaz i dodala da su godinama radili na svojoj vezi i odlučili da imaju dijete. “Ja sam starija od njega, ne mnogo starijia, ali on je bio na mjestu u njegovom životu gdje je i to želio.”

Slični članci

Tajna – Nova miniserija po istinitom događaju

Ultra magazin

Taylor Swift nadmašila Whitney Houston i postavila novi rekord američke top liste

Ultra magazin

Katy Perry prozvala ‘popularnu zabludu’ o porodiljskom odsustvu

Ultra magazin