Ultra Moderno

Budi u trendu probaj maskare u bojama

Trepavice uglavnom ističemo crnom maskarom, zar ne? Ali, da li znaš da su maskare u boji idealan način da osvježoš svoj izgled, pokažeš kreativnost i istakneš svoje oči? Možda zvuči kao potpuni izlazak iz tvoje zone komfora, ali moglo bi biti upravo suprotno, pravo osvježenje koje nam je danas svima toliko potrebno. Uz crnu i smeđu nijasnu maskara, Avon nam sada donosi i 3 nove nijanse maskara za oči: plavu, ljubičastu i zelenu.

Foto: AVON
Baner-bonovi

AvonTrue Lash Genius maskara trenutno pruža vrhunski izgled trepavicama dodavanjem bogatog, impresivnog volumena, pune dužine i razdvajanja trepavica. Quick Glide Gel formula maskare, prožeta je crnim pigmentima, koji su istovremeno i jaki i lagani. Visokotehnološka Smart Control četkica sa kratkim vlaknima, brzo nanosi formulu na trepavice, od korijena do vrha i u uglovima oka, pružajući ono najvažnije – dramatičan volumen i boju!

Foto: AVON

Avon Beauty trenerica Maria Santini, podijelila je i nekoliko savjeta kako nositi maskaru u boji i dodati zanimljivu dubinu svom pogledu. Možeš je nositi i tokom dana, pa i na posao. Kad se odlučiš za maskaru u boji, otvoriće ti se jedan potpuno novi svijet mogućnosti.

Foto: AVON
  1. Možeš maskaru u boji nanijeti samo na donje trepavice, dok ćeš na gornje nanijeti tradicionalnu crnu. Idealan pristup za sve one koji vole postepeno isprobavati nove stvari.
  2. Možeš maskaruu boju nanijeti samo na vrhove gornjih trepavica, nakon što prethodno naneseš sloj crne maskare. Ostavlja zanimljiv efekt, koji je prikladan i u formalnim prigodama.
  3. Na cijele trepavice i gornje i donje, nanosiš maskaru u boji, pa čak i u kombinaciji sa izvučenom linijom olovke za oči ili eyelinera u boji, uz gornju liniju trepavica. Za sve one koji ove godine žele vidjeti dramu jedino na svojim očima: „Samo jako ili nikako!” Avon True Diamonds olovka za oči jednostavno će definisati oči i dodatno naglasiti maskaru u boji.
  4. Dvobojno, na način da jednu boju maskare naneseš na gornje trepavice, a drugu boju na donje trepavice. Usudi se poigrati bojama i biti kreativna, zašto da ne?
Foto: AVON

I na kraju, koja boja za koju nijansu očiju? Ako imaš plave oči, plava ili ljubičasta maskara dodatno će istaknuti tvoj plavi prodoran pogled. Ako si zelenooka, savršeno će ti pristajati kontrastna ljubičasta maskara. Dok će smeđe oči najbolje istaknuti plava ili zelena maskara. Uživaj u poigravanju sa bojama i kreiranju novog zanimljivog izgleda. Unesi malo boje ove zime i budi trendi.

Slični članci

Stigli su SKIN LOVIN’ i HELLO, GOOD STUFF noviteti Essence kozmetičkog brenda

Ultra magazin

Dolce & Gabbana spaja pistu s umjetnom inteligencijom

Ultra magazin

Sve modne kombinacije sa dodjele nagrada Zlatni globus

Ultra magazin