Ultra Ukusno

Bruschette sa sirom, maslacem i bijelim lukom!

Iako zvuči poprilično jednostavno, kriške hljeba sa aromatičnim maslacem jedno su od onih jela koje je teško prestati jesti. Ukoliko ti ostane viška hljeba, jedan od načina na koji ga možeš iskoristiti je priprema mirisnih kriški s bijelim lukom. Sve što ti treba, osim hljeba i bijelog luka je malo sira, koji će zaokružiti cijelu priču. Ukoliko imaš začinskog bilja, poput ružmarina, mente ili chillija, možeš se dodatno poigrati ukusima i aromama.

Foto Freepik

Od sastojaka ti je potrebno:

  • 4 čena bijelog luka,
  • 120 g maslaca,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 2 kašičice peršuna
  • 60 g sira (parmezan)

Priprema je veoma jednostavna:

Zagrij rernu na 220 stepeni. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje ili folijom. U maloj posudi pomiješaj omekšali maslac sa sjeckanim bijelim lukom, peršunom i soli. Premaži kriške hljeba maslacem i pospi ih naribanim sirom. Peci oko 10 minuta, dok hljeb ne dobije lijepu boju na rubovima, a sir se ne rastopi.

Uživaj u ovom ukusnom prilogu jelu ili uz vino i mezu.

Slični članci

Lagano dansko pecivo sa sirom

Ultra magazin

Zdrave pločice sa sušenim marelicama i tamnom čokoladom

Ultra magazin

Zdravi banana hljeb od vanilije i čokolade

Ultra magazin