Ultra Moderno

Boja limete osvaja piste u kolekcijama za proljeće 2020. godine

Kako se kolekcije za proljeće 2020. godine predstavljaju na New York Fashion Week-u, nekoliko trendova se izdvaja. Od boje limete do povratka pepluma, ovo su neki od modnih trendova za proljeće 2020.

Proljeće je uvijek karakteristično po nekoj cool boji. Čini se da će nova sezona biti posvećena boji limete Primjećena na pistima Jonathana Simkhaija, Tibija i Rosette Getty, ova osvježavajuća nijansa koja se uklapa baš u onim danima prepunim margarita.

Getty Images

Peplum se vratio! Ali ne u istoj veličini. Za djevojku Khaite to je minimalno i jako cool u crnom sloju tafta. Ulla Johnson je stavila peplum na kariranu boemsku haljinu. A Christopher John Rogers je bio potpuno glam u stilu 80-tih.

Getty Images

Bijelo odijelo oduvijek je bilo idealno za elegantne djevojke. Dizajneri ovaj klasični komad predstavljaju na nešto drugačiji način. Mara Hoffman je sako svezala u čvor, Tory Burch je podigla kombinaciju s crnim kontrastnim reverima, a Adeam je cijelu ideju predstavio kao nautički komad.

Getty Images

Iako smo, moramo priznati, uživale u hlačama viskog struka, uticaj ranih 2000-tih se vraća u kolekcije za proljeće 2020. Suknje i hlače niskog struka vidjeli smo na revijama Toma Forda, Zimmermanna i Rag & Bone-a, ali i još nekih istaknutih dizajnera.

Gorunway.com

 

Izvor: harpersbazaar.com

Slični članci

Gigi Hadid: Na početku karijere su mi rekli da ne izgledam kao foto model!

Ultra magazin

Pogledaj 50 vjenčanica koje su obilježile posljednjih 120 godina

Ultra magazin

Billie Eilish, Lizzo i ostale muzičke zvijezde na crvenom tepihu Brit Awards

Ultra magazin