• Home
  • Ultra Popularno
  • Bivši James Bond, Pierce Brosnan, smatra da je vrijeme da žena igra ulogu agenta 007
Ultra Popularno

Bivši James Bond, Pierce Brosnan, smatra da je vrijeme da žena igra ulogu agenta 007

Pierce Brosnan, bivši James Bond, podržava ideju da žena bude u glavnoj ulozi ovog filmskog ostvarenja. Glumac koji je igrao agenta 007 u četiri filma, od ikoničnog “GoldenEye” do “Die Another Day”, rekao je za The Hollywood Reporter, da potpuno stoji iza ideje o ženi agentu 007.

Foto: dailywire

„Mislim da smo gledali kako to rade muškarci tokom posljednjih 40 godina, sklonili se s puta i stavili ženu na vrh. Mislim da bi to bilo uzbudljivo“, rekao je Brosnan.

Javna rasprava o ženi koja igra ulogu James Bonda dolazi pomalo kasno, nakon što su se pojavile informacije da bi Lashana Lynch mogla preuzeti titulu tajne agentice 007, nakon narednog 25. filma o Bondu, „No Time to Die“.

Brosnan je posebno izdvojio pokret #MeToo koji je, najiskrenije, postavio franšizu James Bonda i svoj titularni karakter prema ženama. Brosnan je rekao da franšiza Bonda, zaista neće moći ovo gurnuti pod tepih.

Foto: aol

„Pokret #MeToo bio je relevantan, značajan i potreban u našem društvu, tako da će morati da se pozabave tim problemom“, rekao je. Brosnan je, međutim rekao da to smatra malo vjerovatnim za trenutne producente.

Bondovim fanovima teško je to progutati, reprizirati filmove #MeToo dobi i prepoznati nesporne probleme koji idu uz franšizu – neprimjereni seksualni nagovori na radnom mjestu, uključujući one koje je izgovorio Brosnanov lik Bond, samo su vrh ledenog brijega. Ali ako James Bond i sam vidi kako se mijenjaju, možda to mogu učiniti i producenti (i fanovi).

Vrijeme je za žene kao role modele i super heroine.

 

Izvor: mashable.com

Slični članci

Olivia Colman se transformiše u kraljicu Elizabetu II u novoj sezoni The Crown

Ultra magazin

Simbol Londona na No Sleep Festivalu: Fabric slavi jubilej u Beogradu uz Bicep i Mind Against!

Ultra magazin

Slađana Zrnić: Najveći neuspjeh je nikad ne pokušati, ali ponekad treba znati i stati

Ultra magazin