• Home
  • Ultra Moderno
  • BIGSEE nagrada za modni dizajn zasluženo otišla na adresu Milana Senića
Ultra Moderno

BIGSEE nagrada za modni dizajn zasluženo otišla na adresu Milana Senića

BIGSEE institut iz Ljubljane je platforma koja okuplja stručnjake iz oblasti dizajna iz 30 zemalja. Tim relevantnih kustosa i eksperata prate događanja iz oblasti produkt dizajna, arhitekture, enterijer dizajna, modnog dizajna, dizajna drveta i turizma, te biraju i nagrađuju autore i projekte koji su po njihovom stručnom mišljenju bili najbolji u tekućoj godini za svaku od 30 zemalja članica platforme BIGSEE i za svaku od pobrojanih oblasti. Dobitnik prestižne nagrade za najbolji modni dizajn za BiH za 2020. godinu je modni kreator Milan Senić.

Foto: Hamza Kulenović

„U razmatranje za nagradu uzima se cjelokupan dizajnerski rad, ali projekat koji je bio od presudnog značaja u mom slučaju je Organic Minimalism objavljen ljetos. Editorial je urađen na inicijativu fotografa Hamze Kulenovića, koji pored fotografije potpisuje art directing i styling za Organic Minimalism. Projekat reflektuje atmosferu vremena u kojem živimo, te smo se kao tim potrudili da stvari prikažemo onakvim kakve jesu, bez suviše scenografije, make up-a, frizure – samo harizmatična djevojka u odjeci oštrih linija, u prirodi na dnevnom svjetlu.  Sposobnost Hamze da sve ove faktore uveze u jednu vizualnu cjelinu i kroz seriju fotografija ispriča priču mog dizajna je bila presudna da ovaj projekat prepoznaju kao najbolji”, rekao je Milan.

Foto: Hamza Kulenović

Među ogromnom konkuerncijom biti izabran kao pobjednik je i velika moralna satisfakcija.

Nagrada je došla kao prijatno izanenađenje! Nisam je očekivao, ali svakako je lijep osjećaj kada je tvoj rad priznat i prepoznat od relevantne organizacije iz inostranstva.

Milan nam je otkrio kako će novo priznanje uticati na njega kao umjetnika i razvoj karijere.

Foto: Hamza Kulenović

„Koliko god nagrada zvučala motivirajuće za daljnji rad, ona istovremeno obavezuje. Uvijek sam se trudio da u svom poslu pristupam etično i dajem svoj maksimum koliko su mi uslovi dozvoljavali. Nadam se da ću u budućim projektima opravdati dato povjerenje.“

Uprkos trenutnoj situaciji, Milan nije stao sa radom na novim projektima. Otkrio nam je da je u pripremi mnogo toga zanimljivog, o čemu ćemo pričati kad za to dođe vrijeme.

Foto: Hamza Kulenović

Slični članci

Zendaya novo lice Valentina

Ultra magazin

Saznaj koji je omiljeni brend trenera iz okoline

Ultra magazin

Jennifer Lopez otkriva proizvode u novoj liniji za njegu kože JLo Beauty

Ultra magazin