Ultra Ukusno

Cocktail preporuka za ljeto: Osvježavajući Bellini

Tokom ljetnih mjeseci svi volimo isprobati neki novi cocktail. Ovog puta ti preporučujemo čuveni italijanski Bellini, koji je osmislio Giuseppe Cipriani, osnivač poznatog bara Harry’s u Veneciji. On je pomiješao pire bijelih breskvi iz Verone s pjenušavim vinom i tako kreirao piće koje je posvetio venecijanskom umjetniku iz 15. vijeka Giovanniju Belliniju.

Foto Fresh Food

U ovom ukusnom i osvježavajućem cocktailu uživali su mnoge poznate ličnosti, tako da ne bi bilo loše da probaš spoj ukusa omiljenog vina i pirea od breskvi. Pripremi ga već ovog vikenda!

Od sastojaka za cocktail Bellini ti je potrebno:

  • 700 ml pjenušavog vina,
  • 300 ml pirea od breskvi.

Priprema je veoma jednostavna:

Pomiješajte pjenušavo vino i pulpu breskvi. Ukoliko nemaš pri ruci svježe breskve, možeš koristiti breskve iz konzervisanog kompota, koje treba ispasirati. Važno je da sastojci budu jako ohlađeni, jer u sam cocktail ne ide led.

Originalni recept nalaže da nikako ne pripremaš ovaj cocktail u blender, jer ćeš izgubiti finu teksturu voća i svima omiljene mjehuriće.

Uživaj u jedinstvenom ukusu!

Napomena:

Varijaciju ovog pića možeš pripremiti i sa jagodama. Pomiješaj pire od jagoda sa dvije kašičice šećera i flašom pjenušavog bijelog vina poput proseecca.

Slični članci

Cimet rolnice od pečenih zobenih pahuljica

Ultra magazin

9 jesenjih super namirnica za mršavljenje, koje trebaš jesti ove sezone

Ultra magazin

Ukusni keksići sa kikiriki puterom

Ultra magazin