• Home
  • Ultra Popularno
  • BASSIVITY SHOWCASE: Masovna euforija, oduševljenje publike i rekord za istoriju
Ultra Popularno

BASSIVITY SHOWCASE: Masovna euforija, oduševljenje publike i rekord za istoriju

Najpopularniji izvođači vodeće regionalne hip-hop kuće Bassivity, nastupili su na Addiko Fusion bini EXIT Festivala, koja čini se, nikad prije nije bila tako puna, kao na Bassivity Digital Showcase-u. Najveći dio publike, koja je te večeri brojala čak 56.000 ljudi pohrlio je na ovu festivalsku binu, kako bi čuo trenutno najaktuelnije izvođače u regionu.

Foto Dražen Žigić, Bassivity

Senidah, Sara Jo, Surreal, Fox, Kuku$, Elon, Brzo Trči Ljanmi, okupili su nikad veću masu u ovoj zoni EXIT festivala, koja je ovacijama ispratila svaku pjesmu, dok je bina bila osvjetljena blicevima mobilnih telefona, onih koji su poželjeli da zabilježe svaki trenutak ovog nastupa. Publika je horski pjevala pjesme izvođača, čiji hitovi u zbiru prelaze i vrtoglave brojke veće od 100 miliona YouTube pregleda! Prema riječima onih, koji godinama dolaze na ovaj festival, Fusion Stage je tokom trajanja Bassivity Showcase-a bio najposjećeniji u istoriji EXIT-a.

Foto Dražen Žigić, Bassivity

Posjećenost i kvalitet ovog nastupa definitvno dokazuje da je domaći hip hop, sa svim svojim podžanrovima, konačno na vrhu regionalne muzičke scene. Interesantan je podatak da su Bassivity i EXIT Festival vršnjaci, osnovani su iste godine, pa će tako sljedeće godine obilježiti dvadeset godina postojanja. I jedni i drugi, tokom svog trajanja, svojim radom i stvaralaštvom pravili su ogromne pomake i postavljali nove standarde u regionalnoj muzičkoj industriji.

Publika EXIT-a imala je priliku da čuje i nekoliko premijernih live izvođenja pjesama, koje potpisuje Bassivity. Sara Jo je po prvi put izvela svoj novi hit singl “Mili, mili”, Surreal se pohvalio pjesmom “Sex, Zdravlje, Pravoslavlje”, momci iz Kuku$ klana predstavili su aktuelni singl “Čujemo se poslije”,  dok je FOX izazvao pravu euforiju izvođenjem svog novog hita “Par dana”.

Sara Jo – Mili, mili

Kuku$ – Čujemo se poslije

FOX – Par dana

Mi smo kultura, scena je naša! Hvala publici, idemo još jače – poručile su Bassivity zvijezde na kraju nastupa, koji je ovekovječen zajedničkim selfijem sa publikom.

Ova muzička euforija nastavlja se na svim važnijim festivalima u regionu, a iz izdavačke kuće Bassivity Digital najavljuju brojna nova izdanja!

Slični članci

Nova pjesma Selene Gomez “Lose You To Love Me”

Ultra magazin

Ida Prester nas poziva na samopregled grudi

Ultra magazin

Klub Visokih peta u Banjaluci – za sve ambiciozne i poslovne žene

Ultra magazin