• Home
  • Ultra Zanimljivo
  • Barselona nudi 3-godišnju kartu za javni prevoz, ako prodaš automobil na benzin
Ultra Zanimljivo

Barselona nudi 3-godišnju kartu za javni prevoz, ako prodaš automobil na benzin

IuteCredit
IuteCredit

Barselona nudi da prodaš svoj automobil na benzin, zauzvrat dobijaš 3-godišnju besplatnu kartu za sve vrste javnog prevoza.

Foto: Pexels

Kao veliki podsticaj za zaštitu okoline, grad Barselona nudi privlačnu ponudu – građani, koji prodaju svoj automobil na benzin, dobiće trogodišnju besplatnu propusnicu za sve vrste gradskog javnog prevoza. Inicijativa je jedna od mnogih širom Evrope u cilju smanjenja emisije ugljen dioksida.

Osim poboljšanja infrastrukture koja se mogu napraviti, autobusi, tramvaji i vozovi već postoje i ponekad se nedovoljno koriste. Stoga će građani Barselone uštediti svoj novac, izbjegavajući troškove posedovanja automobila zbog troškova, kao što su benzin, popravke i održavanje automobila. Grad takođe štedi – na popravkama puteva od trošenja cesta zbog vožnje automobila, štetama od saobraćajnih automobilskih nesreća i drugim troškovima povezanim s velikim saobraćajem.

Foto: Pexels

Ova “win-win” situacija se pridružuje inicijativama drugih evropskih gradova i zemalja. U Finskoj se za prodaju starih automobila, može dobiti električni automobil, bicikl, elektronske kartice za plaćanje za parking ili iznajmljivanje bicikla i još mnogo toga. Kako su automobili na benzin glavni krivci za emisije ugljen dioksida, što više ljudi promijeni svoje navike u prevozu, kako bi postali više ekološki, to je bolje za planetu Zemlju.

IuteCredit
IuteCredit

Izvor: mymodernmet.com

Slični članci

Nikola Jokić novi član Jelen porodice

Ultra magazin

Savjeti kako da uštediš za putovanja!

Ultra magazin

6 lakih trikova za bolji miris tvog doma

Ultra magazin