Ultra Moderno

Balmain predstavlja kolekciju u saradnji sa Malumom

IuteCredit
IuteCredit

Na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada VMA, Maluma je izašao na scenu izvodeći svoju hit pjesmu “Hawaii” u neon žutom odijelu iz Balmain kolekcije muške odjeće. Kolumbijski muzičar je nakon toga započeo širu saradnju sa kreativnim direktorom modne kuće Balmain, Olivierom Rousteingom.

Instagram/maluma

Balmain x Maluma kolekcija je muške odjeće i patika, prepuna jarkih, tropskih boja kao i crno-bijelih pruga inspirisanih stilom u Majamiju. Partnerstvo je prvobitno bilo namijenjeno za Maluminu turneju, koja je odgođena zbog pandemije, pa su produžili saradnju kao posebnu kolekciju s ograničenim izdanjem.

Instagram/maluma

“Ova saradnja predstavlja spajanje našeg modnog i muzičkog svijeta, kršenjem pravila sa stilom, bojama i, što je najvažnije, spajanjem naših kultura”, rekao je Maluma u izjavi. “Jedan od ciljeva bio mi je raditi s uglednom modnom kućom na kolekciji, ali ovo putovanje bilo je uzbudljivije, jer me Olivier gurnuo da dizajniram i skiciram s njim.”

Balmain
IuteCredit
IuteCredit

Brend je takođe kreirao listu za reprodukciju sa melodijama koje su inspirisale kolekciju, a koja je sada dostupna na Apple Music-u. “Odražava karakteristični DNK ove kuće u kojem su muzika i moda isprepletene”, rekao je Rousteing. “Ni Maluma ni ja nikada nismo mogli pojmiti modu bez potpune muzičke podrške (ili obrnuto).”

Instagram/maluma

Slični članci

Koji oblik nokta je idealan za tvoje prste?

Ultra magazin

Tri vrste modernih farmerki za 2021.

Ultra magazin

Vrijeme je da napadneš celulit! Evo kako.

Ultra magazin