Ultra Moderno

Avon Purify ulje efikasno anti-age sredstvo

Avon vjeruje da čistu ljepotu definišu proizvodi koji su pažljivo kreirani i proizvedeni bez dokazanih ili sumnjivih toksičnih sastojaka. U skladu sa tim, lansirali su vegansku liniju Distillery koja se sastoji od pet novih proizvoda, a prati trend izbora prirodne kozmetike bez štetnih sastojaka, vodeći računa o njenom uticaju na okolinu i zaštitu životinja.

Većina stručnjaka za njegu kože slaže se da “čista ljepota” znači manje filera i više sastojaka koje zapravo potrošač može izgovoriti i prepoznati. Pažljivo uklopljeni naziv kolekcije savršeno opisuje njenu suštinu – destilaciju i izdvajanje esencije kao najvažnijeg aspekta čiste ljepote.

Jedan od proizvoda iz nove kolekcije je Distillery Purify obnavljajuće ulje za lice – potentna, posebno rađena mješavina koja poboljšava strukturu kože. Djeluje tako da čisti i stalno obnavlja kožu.

Glavni sastojci su ulje jojobe, fitol i vitamin E. Ulje jojobe je sastavom slično prirodnom sebumu kože. Lako se upija i ostavlja svilenkasti i gladak ten. Jedno je od najpopularnijih i najučinkovitijih ulja, a koristi se za hidrataciju i omekšavanje kože. Lako prodire u gornje slojeve kože i pomaže u borbi protiv bora, suhoće i efekta starenja.

Fitol koji se ekstrahuje iz hlorofila – zelena energija u hrani koja je već dugo poznata kao efikasan dodatak prehrani, odličan je i za sveukupno zdravlje kože. Vitamin E je pogodan za osobe sa suhom kožom, jer pomaže u zadržavanju prirodne vlažnosti i neutrališe efekte UV zraka koje su važna komponenta u procesu preranog starenja kože.

Purify ulje se bazira na 100% formuli bez vode, bogato je antioksidantima, a 97% čistog ulja jojobe efikasno je za fleksibilnost kože.

Koristi se tako što se 3-5 kapi nanese na čistu, suhu kožu ujutro i naveče prije dnevne i noćne  kreme. Za dodatan efekat, najbolje ga je pomiješati sa proizvodom Shade The Day dnevnom kremom.

Sve o novoj veganskoj liniji, ali i ostalim Avon proizvodima, možeš pronači na zvaničom sajtu.

Slični članci

Kosa u boji novogodišnjih bombona je hit ove sezone

Ultra magazin

Haljine kao optička iluzija

Ultra magazin

Pink, kraljica kratkih frizura, upravo je predstavila najkraću frizuru do sada

Ultra magazin