Ultra Moderno

Avon Purify ulje efikasno anti-age sredstvo

Avon vjeruje da čistu ljepotu definišu proizvodi koji su pažljivo kreirani i proizvedeni bez dokazanih ili sumnjivih toksičnih sastojaka. U skladu sa tim, lansirali su vegansku liniju Distillery koja se sastoji od pet novih proizvoda, a prati trend izbora prirodne kozmetike bez štetnih sastojaka, vodeći računa o njenom uticaju na okolinu i zaštitu životinja.

Većina stručnjaka za njegu kože slaže se da “čista ljepota” znači manje filera i više sastojaka koje zapravo potrošač može izgovoriti i prepoznati. Pažljivo uklopljeni naziv kolekcije savršeno opisuje njenu suštinu – destilaciju i izdvajanje esencije kao najvažnijeg aspekta čiste ljepote.

Jedan od proizvoda iz nove kolekcije je Distillery Purify obnavljajuće ulje za lice – potentna, posebno rađena mješavina koja poboljšava strukturu kože. Djeluje tako da čisti i stalno obnavlja kožu.

Glavni sastojci su ulje jojobe, fitol i vitamin E. Ulje jojobe je sastavom slično prirodnom sebumu kože. Lako se upija i ostavlja svilenkasti i gladak ten. Jedno je od najpopularnijih i najučinkovitijih ulja, a koristi se za hidrataciju i omekšavanje kože. Lako prodire u gornje slojeve kože i pomaže u borbi protiv bora, suhoće i efekta starenja.

Fitol koji se ekstrahuje iz hlorofila – zelena energija u hrani koja je već dugo poznata kao efikasan dodatak prehrani, odličan je i za sveukupno zdravlje kože. Vitamin E je pogodan za osobe sa suhom kožom, jer pomaže u zadržavanju prirodne vlažnosti i neutrališe efekte UV zraka koje su važna komponenta u procesu preranog starenja kože.

Purify ulje se bazira na 100% formuli bez vode, bogato je antioksidantima, a 97% čistog ulja jojobe efikasno je za fleksibilnost kože.

Koristi se tako što se 3-5 kapi nanese na čistu, suhu kožu ujutro i naveče prije dnevne i noćne  kreme. Za dodatan efekat, najbolje ga je pomiješati sa proizvodom Shade The Day dnevnom kremom.

Sve o novoj veganskoj liniji, ali i ostalim Avon proizvodima, možeš pronači na zvaničom sajtu.

Slični članci

8 torbi koje svaka žena treba da ima

Ultra magazin

Svi smo mislili da će ovaj modni trend izumrijeti, ali vratio se na velika vrata

Ultra magazin

Boho vjenčanice za mladenke slobodnog duha

Ultra magazin