• Home
  • Ultra Moderno
  • Avon lansirao Distillery, vegansku liniju koja slavi ljepotu bez kompromisa
Ultra Moderno

Avon lansirao Distillery, vegansku liniju koja slavi ljepotu bez kompromisa

Nova kolekcija se sastoji od 5 proizvoda koji su izrazito efikasni, napravljeni od veganskih sastojaka, vrhunske teksture, upakovani u ekološki prihvatljivu ambalažu.

U novootvorenom Urban Café Deli hotela Bosmal Arjaan by Rotana, kompanija  Avon predstavila je Distillery – svoju prvu vegansku skin-care kolekciju.

Kao odgovor na sve veću potrebu potrošača širom svijeta da odgovorno biraju i konzumiraju proizvode, ali i čvrsto vjerujući da je čista ljepota definisana savjesno kreiranim proizvodima, bez štetnih sastojaka, kompanija Avon premijerno je predstavila svoju prvu vegan skin-care kolekciju Distillery.

Pažljivo uklopljeni naziv kolekcije savršeno opisuje njenu suštinu – destilaciju i izdvajanje esencije kao najvažnijeg aspekta čiste ljepote. Ovu kolekciju čini pet proizvoda – Clean Break balzam za čišćenje lica, C Shot vitamin C u prahu, Purify ulje za lice, Shade The Day dnevna krema sa SPF 25 i Sleep Potion noćna krema, koji u sebi kriju sastojke odabrane sa posebnom brigom o zdravlju i okolini, veličajući čistu ljepotu bez kompromisa. Njihova snaga krije se u ravnoteži čistih, moćnih sastojaka i koncentrovanih formula koje njeguju i obnavljaju kožu, regenerišući njenu prirodnu blistavost. Svi proizvodi su 100% vegan, ne sadrže parfeme, alkohol i vještačke boje, alergološki su i klinički testirani i pakovani u posebno dizajniranu eko ambalažu.

Distillery linija za njegu kože predstavlja velik korak za Avon: rezultat je višegodišnjeg istraživanja kako bi se postigla konkurentna vrijednost najefikasnije čiste kolekcije ljepote dostupne na tržištu.

Bez sastojaka životinjskog porijekla, alkohola, mirisa, umjetnih boja, hemijskih filtera za sunce, mineralnih i esencijalnih ulja ili sintetičkih sastojaka, alergološki i klinički testirano, svaki proizvod u novoj inovativnoj kolekciji sadrži prosječno 15 prirodnih sastojaka koji se destiliraju uz manju količinu vode, što povećava i osnažuje koncentraciju aktivnih sastojaka i pigmenata u proizvodima.

Tri proizvoda iz kolekcije formulisani su 100% bez vode: Clean Break balzam za čišćenje sadrži i 69 % čisto prešano ulje kajsije, Purify obnavljajuće ulje za lice raskošno je svileno ulje za pročišćavanje i trenutno obnavljanje kože s mješavinom čistih aktivnih sastojaka rađenom po mjeri „custom made“ – ulje jojobe, fitol, vitamin E, te C-Shot svilenkasti prah 100 % vitamina C koji se dodaje u serum ili hidratantnu kremu za trenutno djelovanje.

Korisnike svakodnevno sve više zanimaju sastojci proizvoda koje koriste i sve češće biraju prirodne izvore, ne samo u proizvodima, već i tokom samog procesa izrade proizvoda. Upoznati su s tim da svaki njihov izbor ima uticaj na našu planetu, pa tako i njihov izbor kozmetike koju koriste. Jednostavno više ne žele da pristaju na kompromis,” izjavila je Maida Ahatović, Beauty Trainer kompanije Avon u Bosni i Hercegovini. “Distillery obezbjeđuje svim našim korisnicima, ali i našim članovima vrhunsko djelovanje, bez odstupanja od njihovih vrijednosti.”

Distillery linija uključuje i Shade the Day dnevnu hidratantnu kremu SPF25 izrađenu sa 100% čiste mineralne kreme za sunčanje, koja nudi najučinkovitiju zaštitu širokog spektra u kombinaciji s visoko koncentrovanim prirodnim ovlaživačima, te 100% biljnu glicerinsku Sleep Potion noćnu kremu za lice s 93% čistih sastojaka za trenutno blistavu njegovanu kožu.

U sljedećoj godini na tržište dolazi i Distillery makeup linija i predstaviće potpune novitete i inovacije na tržištu: snažan tekući koncentrat za usne kreiran veganskim suncokretovim voskom, kao i visoko pigmentovane sjene za oči koja dolaze u sedam nježnih nijansi, maskara za volume trepavica i matirajući puder u prahu. Svi su izrađeni 100% bez vode, s pigmentima visokih performansi.

Distillery predstavlja veliki korak za Avon i rezultat je dugogodišnjeg istraživanja kako bi se kreirala izrazito djelotvorna clean beauty kolekcija koja bi na tržištu bila dostupna po kompetitivnim cijenama. Nadamo se da su naši korisnici i naši članovi zadovoljni onim što im predstavljamo. Mi smo ponosni što konačno možemo ponuditi ove proizvode vrhunske kvalitete i na našem tržištu. Od sutra svi koji posjete našu stranicu www.avon.ba mogu da pogledaju našu ponudu Distillery proizvoda,” ističe Šejla Korjenić PR Specialist kompanije Avon u Bosni i Hercegovini.

Slični članci

6 načina da zavežeš čvor na majici

Ultra magazin

Stilistkinja Gigi i Belle Hadid navodi 5 predmeta koje bi svi trebali imati u ormaru

Ultra magazin

Potpuno bijele kombinacije iz modnih kolekcija za proljeće 2020

Ultra magazin