Ultra Inspirativno

AVON Fondacija za žene donira milion dolara za žrtve porodičnog nasilja

AVON Fondacija za žene donira milion američkih dolara za 50 udruženja širom svijeta, koja se bore protiv nasilja nad ženama. Hitni grant program je lansiran u okviru AVON-ove #IsolatedNotAlone kampanje, u cilju brze reakcije na globalni porast slučajeva nasilja u porodici, tokom izolacije uzrokovane pandemijom korona virusa. Ova donacija će pomoći više od 250.000 osoba širom svijeta, koje se suočavaju s nasiljem u porodici. U okviru najavljene donacije, podršku će dobiti organizacije iz 37 zemalja svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Foto: AVON

Deset hiljada konvertibilnih maraka, dodijeljeno je nevladinom udruženju “Fondacija Lokalne Demokratije” koja koordinira „Sigurnom mrežom” u kojoj su 23 nevladine organizacije iz cijele Bosne i Hercegovine, te i sve Sigurne kuće koje postoje na teritoriji Bosne i Hercegovine. Fondacija Lokalne Demokratije, pored toga vodi i Sigurnu kuću, koja se nalazi u Sarajevu i direktno pruža pomoć ugroženoj populaciji.

Dodijeljena sredstva će pomoći u promociji i zaštiti prava ranjivih i marginalizovanih grupa žena za vrijeme i nakon pandemije i omogućiti ženama pristup njihovim pravima na zaštitu od nasilja u porodici pružanjem: psihoterapijske podrške i rehabilitacije za osnaživanje žrtava nasilja nad ženama, kao i pristup zakonu i sudskom sistemu, radi ostvarivanja prava na zdravstvenu, socijalnu i pravnu zaštitu”, istakla je Jasmina Mujezinović, direktorica Fondacije Lokalne Demokratije. „Zahvaljujemo kompaniji AVON i Avon Fondaciji za žene, što su u ovim teškim trenucima prepoznali potrebu da podrži i pruži ruku podrške, osobama koje se suočavaju s nasiljem u porodici”, dodala je ona. 

„Više od 130 godina, kompanija Avon podržava žene, a duže od 15 godina sarađuje sa organizacijama, koje se bore protiv nasilja nad ženama. Sada, više nego ikada, im je potrebna naša podrška. Donacija će omogućiti pružanje pomoći ženama i djeci širom svijeta, posebno kroz kampanju #IsolatedNotAlone koja je pokrenuta kao odgovor na veći broj slučajeva nasilja nad ženama, tokom izolacije usljed pandemije korona virusa” – istakla je Natalie Deacon, predsjednica Avon Fondacije za žene.

Kampanju #IsolatedNotAlone kompanija Avon, pokrenula je na globalnom nivou tokom vanrednog stanja, kako bi dodatno podržala organizacije, koje se bore za smanjenje nasilja nad ženama, podigla svijest o ovom važnom pitanju i ohrabrila žene da prijave nasilje.

Zajedno sa drugim brendovima Natura & Co grupe – Aesop, The Body Shop i Natura, Avon je objavio i otvoreno pismo svjetskim Vladama, pozivajući rukovodstvo svih zemalja u kojima posluje, da pitanje zaštite žena od nasilja, stavi u fokus javnosti i dodatno podrži organizacije, koje se bave ovim problemom.

O Avon kompaniji

Više od 130 godina Avon donosi inovativne i kvalitetne proizvode, koji su prije svega namijenjeni ženama. Milioni Avon Članova Kuba širom svijeta svjedoče o kvaliteti Avon brendova, poput Avon Color i Anew. Avon podržava žensko preduzetništvo, osnažuje žene i brine o njihovom zdravlju i do sada je donirano više od milijardu dolara za potrebe žena širom svijeta, kroz poslovanje kompanije i Avon Fondaciju za žene.  Više o kompaniji saznajte na ovoj web stranici a više o AVON proizvodima pronađite ovdje #Stand4Her

O Avon Fondaciji za žene

Avon Fondacija za žene, osnovana je 1955. godine i posvećena je rješavanju problema, koji su najvažniji ženama, primjenjujući pristup fokusa na samim ženama, kako bi se razbile tradicionalne barijere i izgradila bolja budućnost za njih. Osnova Fondacije leži na vjerovanju da što je veća podrška, žene se osjećaju osnažene, kako bi preuzele kontrolu nad svojom sigurnošću i zdravljem.

Tokom posljednjih šest decenija Avon i Avon fondacija, prikupili su više od milijardu dolara za borbu protiv problema, koji su najvažniji ženama. Radeći u partnerstvu sa Avonovim lokalnim timovima širom svijeta, Avon Fondacija za žene, postala je pokretačka snaga dobrotvornog, naučnog, obrazovnog i humanitarnog rada, koji unapređuje živote žena i njihovih porodica.

Slični članci

Preporuka za knjigu: “Prizori budućnosti”

Ultra magazin

Volimo životinje: Mr. Louie je 7-godišnja “beba” koja je za keksić spremna da uradi sve

Ultra magazin

Ovo su naučno dokazani rituali za smanjenje stresa i anksioznosti

Ultra magazin