Ultra Moderno

Avon donosi revoluciju u njezi kože – Anew Skin Reset ampule

Avonovi naučnici otkrićem Protinola poboljšavaju obnavljanje kolagena i uvode nas u novo doba njege kože tokom starenja. Anew Skin Reset ampule za vraćanje 7 godina izgubljenog kolagena u samo 7 dana.

anew skin ampule
AVON

Zašto je kolagen važan?

Kolagen je najzastupljeniji protein u tijelu – predstavlja glavnu komponentu u vezivnom tkivu i neophodan je za održavanje elastičnosti kože. Naše je tijelo samo sposobno proizvoditi kolagen te ga mlada i zdrava koža nadoknađuje u izobilju. Ali već od 25. godine tijelo prosječno gubi 1,5% kolagena godišnje dok se nakon menopauze taj postotak diže i na 30%. Gubitak kolagena negativno se odražava na elastičnost kože te se stvaraju bore, dolazi do suhoće i kože bez sjaja.

Zašto Protinol?

Znaš li da je Avon prva kompanija koja je počela koristiti stabilan retinol u svojim kozmetičkim proizvodima? U Avon laboratorijima u Suffernu, New York,  naučnici su sada došli i do još većeg otkrića – Protinola – koji potiče proizvodnju 2 tipa kolagena paralelno i tako dodatno učvršćuje i obnavlja kožu lica. Većina anti-aging proizvoda bazira se na kolagenu I, ali u protinolu nalazimo i kolagen III koji u koži imamo dok smo bebe i koji nestaje već u ranoj mladosti. Kombinacija oba kolagena uspijeva ne samo bolje povezati i učvrstiti raskinute veze tkiva, nego i otkriti mjesta na kojima je najoptimalnija regeneracija vezivnog tkiva.

Avon pokreće doba protinol tehnologije

Vidljivo smanjenje bora i sjajna i zdrava koža siguran su rezultat kozmetike bazirane na protinolu. Anew Skin Reset serum za lice u ampulama jedinstveni je tretman koji sadrži 7 ampula gdje svaka ampula sadrži savršenu dnevnu dozu protinola. Riječ je o nježnom serumu za sve tipove kože koji koži vraća sedam godina izgubljenog kolagena, u periodu od sedam dana. Ova napredna tehnologija aktivacije dva kolagena po prvi put je dostupna na našem tržištu.

Nakon jedne ampule tvoja koža izgleda svježe i hidratizirano, nakon tri elastično, pomlađeno i zdravije, a nakon sedam ampula bore su vidljivo zaglađenije, koža je čvršća i elastičnija te zdravog sjaja. Nanosi se naveče, na čistu kožu lica i vrata, ispod noćne kreme. Anew Skin Reset serum pogodan je za sve tipove kože i starosne dobi. Preporuka je da se koristi kao preventiva ili za osobe koje primjećuju pad tonusa kože, vidljive bore i neujednačen ten

Slični članci

Feminizam u centru pažnje na Dior reviji u Parizu

Ultra magazin

5 koraka za savršen visoki rep

Ultra magazin

Hit modeli obuće: Evo šta su trendovi za ovu godinu

Ultra magazin