• Home
  • Ultra Moderno
  • Avon donirao 200 poklon vrećica udruženju žena oboljelih od raka dojke
Ultra Moderno

Avon donirao 200 poklon vrećica udruženju žena oboljelih od raka dojke

Avon je kompanija za žene, koja je osnovala vlastiti fond 1955. godine s ciljem poboljšanja života žena. Danas se ta misija provodi na dva načina: borbom protiv raka dojke i povećanjem samosvjesnosti žena. U okviru Avon fonda za prevenciju raka dojke od 1992. godine, Avon je globalno prikupio više od 900 miliona američkih dolara.

Foto: AVON

Kao dio globalnih napora kompanije u borbi protiv raka dojke, Avon Bosna i Hercegovina je sa svojim djelovanjem počeo 2007.godine, kada su u ponudu uvršteni dobro poznati proizvodi sa rozom vrpcom. Prihodi od ovih proizvoda, umanjeni za troškove proizvodnje odlaze u Avon Fond za borbu protiv raka dojke.

Baner-bonovi

Zahvljujući Avon fondu mjesec oktobar ove godine, Avon je završio tako što su donirali 200 poklon vrećica sa proizvodima za njegu kože, Udruženju Novi pogled iz Mostara.

Novi Pogled je udruženje, koje djeluje na području cijele Hercegovine od 2003. godine, sa sjedištem u Mostaru. Misija udruženja je psihološka podrška i pomoć oboljelim ženama i njihovim porodicama u toku i poslije liječenja, te podizanje svijesti svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.

Foto: AVON

Svi oni koji i dalje žele doprinijeti borbi protiv raka dojke, pozivamo da to učine narudžbom proizvoda sa roza vrpcom iz Avon ponude iz koje se finansiraju, upravo ovakve akcije.

Više o proizvodima potražite u Avon brošuri.

 

Slični članci

Pogledaj popularne frizure za sezonu proljeće/ljeto 2021.

Ultra magazin

Streetstyle kombinacije iz Milana i Pariza inspirisane Fashion Week-om

Ultra magazin

AVON istraživanje otkriva da je ključ ženske snage u dijeljenju iskustava

Ultra magazin