Ultra Inspirativno

Avon donirao 20.000 KM za borbu protiv nasilja nad ženama

IuteCredit
IuteCredit

Avon želi govoriti protiv nasilja nad ženama, jer moguća nova socijalna ograničenja zbog covid-19 pandemije ponovo ugrožavaju žrtve, zarobljene sa svojim zlostavljačima u 4 zida. Avon pokreće interni protokol borbe protiv nasilja and ženama za zaposlene, kojima je podrška potrebna. Kompanija AVON lansira limitirana izdanja #SpeakOutSilenceHurts ruža za usne i pamučnu masku za lice za sakupljanje sredstava i donacije lokalnim udruženjima u borbi protiv nasilja nad ženama. Avon u Bosni i Hercegovini donirao je 20.000 KM za Fondaciju lokalne demokratije za pomoć Sigurnim kućama u BiH.

Foto: AVON

Avon, globalna beauty kompanija, poziva ljude širom svijeta da se izjasne i prekinu šutnju oko nasilja u porodici #SpeakOutSilenceHurts. Poziv za podršku dolazi usred zabrinutosti da će najnovija socijalna ograničenja širom svijeta zbog globalne pandemije, ponovo potaknuti porast porodičnog nasilja, a nakon što su se globalni slučajevi povećali za 20% tokom prvog covid-19 zaključavanja, jer su žrtve ponovno zatvorene kod kuće i izolovane sa svojim zlostavljačima.

Foto: AVON

Budući da UN predviđa dodatnih 15 miliona slučajeva nasilja nad ženama za svaka tri mjeseca zaključavanja, porodično nasilje postalo je ‘pandemija u sjeni’ otkako su početna ograničenja zaključavanja uvedena početkom ove godine. Da bi podigao svijest i prikupio vitalna sredstva, kako bi njegovi dobrotvorni partneri mogli nastaviti pružati konkretnu podršku, Avon pokreće novu kampanju prikupljanja sredstava puštanjem u prodaju limitiranih izdanja #SpeakOutSilenceHurts proizvoda: Hidrokolor ruža za usne u crvenoj nijansi i crne pamučne maske za lice za zaštitu.

Foto: AVON

Avon unutar kompanije pokreće i Protokol o rodno zasnovanom nasilju, kao potpunu podršku za zaposlene koji se suočavaju s nasiljem u porodici. Protokol se obavezuje senzibilisati zaposlene za nasilje u porodici, pružiti obuku za podizanje svijesti i rušenje zida šutnje, kao i podršku žrtvama.

IuteCredit
IuteCredit

Na online press konferenciji Avon u Bosni i Hercegovini, povodom 16 dana aktivizma i konstantne podrške lokalnoj zajednici u borbi protiv nasilja nad ženama, donirao je i 20.000 KM Fondaciji lokalne demokratije u Bosni i Hercegovini. Fondacija lokalne demokratije je lokalna nevladina organizacija, koja je osnovana 1996. godine i posjeduje dugogodišnje iskustvo kao nosilac i kreator pozitivnih društvenih promjena, koje vode ka pravednijem i odgovornijem društvu.

Foto: AVON

“Nasilje nad ženama svakodnevica je koje svi trebamo biti svjesni. Avon globalna kampanja za borbu protiv nasilja nad ženama, kontinuirano traje u više od 50 država u kojima Avon posluje, i ponosni smo što je i Bosna i Hercegovina jedna od njih. U Avon kompaniji smo osmislili i dizajnirali posebne proizvode sa simbolom vječnosti, simbolom naše borbe. Ponosni smo što i ove godine možemo uručiti ovu značajnu donaciju Fondaciji lokalne demokratije i što možemo da pružimo pomoć onima, kojima je ona potrebna. Veliko hvala želim uputiti i svim našim dragim damama na terenu, našim Avon Članicama kluba koje šire našu poruku o osnaživanju u lokalnoj zajednici i što naručuju naše proizvode sa znakom beskonačnosti”, istakla je Danijela Šantić, generalna direktorica Avon Adriatic regije.

Foto: AVON

“U svijetu je svaka treća žena doživjela neki od oblika nasilja. Progovorimo zajedno i budimo podrška ljudima oko nas: zapamtite besplatni broj 033 222 000 Sigurne kuće u BiH, gdje vas čeka stručna pomoć i trenutna podrška”, poručila je Jasmina Mujezinović, izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije i još jednom se zahvalila kompaniji Avon, što su i ovog puta ukazali povjerenje Fondaciji lokalne demokratije sa ovom značajnom donacijom.

Pogledaj video sa AVON konferencije povodom 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama.

Slični članci

Očevi imaju ogroman uticaj na život svojih kćerki

Ultra magazin

6 stvari o samcima koje nas je naučila serija Sex and the City

Ultra magazin

Zašto ti treba više dnevne svjetlosti?

Ultra magazin