Ultra Popularno

Avantura koja je oduševila publiku svih generacija ruši rekorde u kinima

IuteCredit
IuteCredit

Novi veliki kino hit studija Paramount Pictures ‘Veliki crveni pas: Clifford’, u distribuciji Blitz-a, nakon prvog vikenda distribucije ostvario je nevjerovatno impresivan rezultat od 14.674 gledaoca, te je tom gledanošću ostvario najjače otvaranje porodičnog i animiranog filma 2021. godine, ali i jedno od najboljih otvaranja porodičnog filma uopšte!

Clifford je očigledno osvojio naklonost i srca djece, ali i odraslih u Hrvatskoj, i tako u startu postao jedan od najpopularnijih porodičnih filmova svih vremena. Bilo da ga poznajete iz knjiga, TV serija, filmova ili videoigara, Clifford je nesumnjivo najpoznatiji veliki crveni pas na svijetu, a to je sada i dokazao izvanrednim uspjehom koji film postiže u domaćim kinima.

Duhovit, emotivan i vizualno zapanjujuć, ‘Veliki crveni pas: Clifford‘ predstavlja univerzalnu priču koja je napisana, režirana i producirana kako bi se svidjela publici svih uzrasnih grupa.

IuteCredit
IuteCredit

veliki crveni pas

Ljubav koju ljudi gaje prema svojim ljubimcima i obrnuto nadilazi godine, rekao je redatelj filma Walt Becker. Ono što smo namjeravali napraviti je snimiti film koji izgleda kao da je snimljen za odrasle, a u kojem bi i djeca uživala. To je pustolovni film za sve uzraste.

Radnja filma započinje kada srednjoškolka Emily Elizabeth upozna čarobnog spasioca životinja koji joj daruje malo crveno štene. Emily naravno ne očekuje da će se probuditi i pronaći divovskog psa visokog tri metra u svom malom stanu u New Yorku. Cliffordova veličina uzrokuje nezamislive vratolomije dok se Emily i njezin ujak Casey pokušavaju brinuti za golemog psa. Moraju ga skrivati od nadzornika zgrade koji svojim stanarima ne dopušta držanje kućnih ljubimaca, ali i od podmuklog izvršnog direktora biotehnološke firme LyfeGrow, koja želi otkriti tajnu proizvodnje životinja koje su veće nego što je to majka priroda zamislila. Naravno da to neće biti nimalo lako, jer čak i u New Yorku ogroman crveni pas može privući veliku pažnju.

veliki crveni pas

Srednjoškolski problemi s kojima se svi mogu poistovjetiti, autentično okruženje New Yorka i raznolika glumačka postava nezaboravnih likova, čine ovaj film stvarnim i relevantnim za modernu publiku, ali istovremeno se zadržavaju sve kvalitete zbog kojih su knjige Normana Bridwella tokom dekade postale tako univerzalno omiljene.

Režiju sinkronizovane inačice potpisuje Marko Juraga i studio Jukebox Music, a glavne junake interpretiraju Rina Radmilov kao Emily, Filip Riđički kao Casey, Hrvoje Kečkeš, Darin Pavišić, Dijana Vidušin kao Maggie, Ranko Tihomirović u ulozi gospodina Bridwella i mnogi drugi.

Slični članci

Premijere i nove sezone serija koje ćemo gledati u decembru

Ultra magazin

Počinje sezona Kraljevske opere i baleta u CineStar kinima u BiH

Ultra magazin

Zvijezda serije ‘Squid Game’ Park Hae-soo predvodi korejsku verziju ‘Money Heist’

Ultra magazin