Ultra Zanimljivo

Astologija je ustvari važna za posao – najozbiljnije!

Nije važno da li ti vjeruješ u astrologiju – važno je da li drugi vjeruju. Zanemari uticaj astrologije na vlastiti rizik.
Foto: Getty Images

Merkur je retrogradan treći put ove godine. Merkur je planeta najbliža suncu, i njegova orbita je puno kraća od Zemljine. To znači da, više puta godišnje, Merkur obiđe Zemlju. Iz Zemljine perspektive, tokom tih perioda izgleda kao da Merkur ide unazad, ali ne ide, to je samo optička varka, ali astrolozi su još davno dali značaj ovom fenomenu.

Astrolozi tvrde da Merkur utiče na komunikaciju. Upozoravaju da treba da pristupimo oprezno kada komuniciramo tokom retrogradnog Merkura. Bilo da je riječ o ličnoj komunikaciji, poslovnim pregovorima ili bilo kojoj drugoj vrsti komunikacije treba da očekujemo neočekivano. Nemojte se iznenaditi ako stvari nisu onakve kako ste ih razumjeli, ili ako neko pogrešno protumači vaše riječi. Kako Merkur takođe utiče i na transport, treba očekivati da nešto može  poći po zlu i na putovanju.

Možda vjerujete u astrologiju, a možda ne. Na kraju, nije bitno na kojoj ste strani i da li mislite da je istina ili ne. Ono što je važno je vjeruju li vaši zaposleni i vaši klijenti, jer ako vjeruju, velike su šanse da to utiče na vaš posao.

Foto: NASA

Dakle do 20. novembra treba da vodite računa o retrogradnosti Merkura. Ako ne budete vodili računa, nećete biti spremni na to kako bi se ljudi mogli ponašati i reagovati. Evo nekoliko savjeta kako efikasnije komunicirati sa ljudima svaki put kada je Merkur retrogradan.

Razgovarajte sa svojim ljudima

Prvi korak je da utvrdite da li neko od vaših radnih kolega ili klijenata vjeruje u astrologiju. Zapamtite da svaka osoba ima svoje mišljenje o ovakvim stvarima, pa nemojte pretpostavljati da znate. Treba da vodite računa da ne osuđujete ili ne pokazujte sklonost ni jednoj strani. Umjesto toga, pažljivo slušajte šta drugi govore i rade i kako reaguju na sve što im se dešava u životu. Možete li razabrati bilo šta iz njihovih komentara? Umjesto toga, možete da započnete tu temu samo pazite da ton bude neutralan.

Nađite vrijeme za strateško usklađivanje

Čak i ako mislite da niko ko ima veze sa vašom komanijom ne vjeruje u uticaj astrologije, najbolje je da djelujete kao da ima neko ko vjeruje. Od početka postavite razumna očekivanja za ono što bi moglo biti drugačije tokom ovog perioda, i obavijestite ljude o tome. Napravite slobodno vrijeme u vašem rasporedu tokom ovog perioda i iskoristite to vrijeme za procjenu kako bi Merkur mogao da utiče na vašu komunikaciju i putovanja i provjerite sa ljudima da budete sigurni da niko nije ništa važno propustio. Zapamtite da tokom ovog perioda nije na odmet biti pažljiviji nego obično.

Ne reagujte – Razgovarajte

Dok je Merkur retrogradan pretpostavite da će uticati na komunikaciju i putovanja. Kada se desi nešto loše  jednoj od te dvije oblasti pokušajte da ne reagujete ljutito. Neko ko vjeruje u astrologiju mogao bi da misli da stvarno nije njegova krivica, tako da reagujući ljutito ili okrivljujući nekoga, neće biti efikasno, a može čak da bude i kotraproduktivno. Umjesto toga, otiđite korak dalje i ne paničite. Razgovarajte sa odgovornom osobom – bez obzira čija je krivica – i smireno odlučite kako da popravite štetu.

Iskoristite ga kao dobar izgovor

Bez obzira šta mislite o astrologiji, pametan poslovni potez je da koristite retrogradni merkur kao izgovor. Možda imate kolegu sa kojim niste imali priliku da se povežete. Saznajte šta misli o astrologiji, i vidite da li je Merkur uticao na život ili posao. Ako vjeruju u astrologiju, vidite da li postoji nešto što možete da uradite kako biste podržali njihove napore da se suprotstave Merkurovom uticaju. Štaviše, iskoristite to kao razlog da budete posebno pažljivi u komunikaciji i posebno temeljni u planiranju i ohrabrite i druge da to urade.

 

Izvor: inc.com

Slični članci

Merkur je u Lavu spremi se da budeš u centru pažnje!

Ultra magazin

Izbjegavaj ove greške ako pokušavaš da izgubiš kilograme

Ultra magazin

10 razloga zašto žena napušta muškarca kojeg voli

Ultra magazin