Ultra Popularno

Ariana Grande zvanično “najpraćenija” žena na Instagramu

Nakon rekordnog uspjeha Thank U, Next, njenog petog LP albuma, koji sada zauzima prvo mjesto na Billboard 200 listi albuma drugu nedjelju zaredom, Ariana Grande svrgnula je pjevačicu Selenu Gomez kao “najpraćeniju” ženu na Instagramu, sa 146.44 miliona pratilaca na ovoj platformi.

 

Prema Billboard-u, samo u protekla četiri mjeseca, Grande je prikupila zapanjujućih 13 miliona novih pratilaca.

Najpopularniji čovjek na Instagramu je i dalje Cristiano Ronaldo (sa preko 156 miliona pratilaca), koji je titulu od Gomez oduzeo još u oktobru.

Krunisanje nije samo nominalna dobit. Kao što su pokazali članovi porodice Kardashian, broj pratilaca na platformi se pretvara u finansijske dobitke. Prema listi Hopper HQ iz 2018. godine, Kylie Jenner (127 miliona pratilaca) zarađuje oko milion dolara po sponzorisanom postu, što je čini najsnažnijom osobom na platformi.

Uglavnom zahvaljujući popularnosti njenog brenda na društvenim medijima, Kylie Cosmetics, Jenner je postala najmlađa osoba koja je stigla na Forbesovu listu najbogatijih američkih poslovnih žena (procjenjena neto vrijednost: 900 miliona dolara) još u julu prošle godine.

Prema Hopper HQ Instagram listi, cijena Selene Gomez po postu iznosi 800.000 dolara, a plaćena objava Cristiana Ronalda procjenjuje se na 750.000 dolara.

Ove brojke se povećavaju: tržište influensera sada se procjenjuje kao industrija od milijardu dolara, a očekuje se da će se do kraja ove godine udvostručiti.

Dostignuća Ariane Grande se gomilaju: Samo prošle nedjelje, ona je postala prvi umjetnik od Beatlesa koji je osvojio tri prva mjesta istovremeno na Billboard Hot 100 listi (“7 Rings,” “Break Up With Your Girlfriend” i ” Thank U, Next”).

Slični članci

Beyonce otvorila Kobe Bryant Memorial izvedbom jedne od njegovih najdražih pjesama

Ultra magazin

Hit iz 80-ih “Take on Me” premašio milijardu pregleda

Ultra magazin

Billie Eilish oborila rekord s temom Jamesa Bonda

Ultra magazin