Ultra Popularno

Ariana Grande objašnjava svoj prepoznatljivi stil: “Štiti me”

Ariana Grande je svjesna da ju je lako oponašati. Pjevačica o svom prepoznatljivom stilu i ličnom životu govori za magazin Vogue, čiju naslovnu stranu krasi u izdanju za avgust 2019. godine.
Foto: Annie Leibovitz, Vogue

O svom prepoznatljivom izgledu – oversize majica, visoke čizme do butina, dugi konjski rep – Ariana je rekla “volim da igram ovaj smiješni lik koji se osjeća kao ova preuveličana verzija mene. Štiti me.”

Naravno, na sjajnim fotografijama koje je snimila Annie Leibovitz, Ariana se može vidjeti u kombinacijama koje vjerno oslikavaju njen stil, posebno u maloj crnoj haljini Dior na naslovnoj strani. Tu je i monohromatski  kašmirski set koji na neki način izgleda kao (vrlo udobna) varijacija njenih kostima na turneji.

Foto: Annie Leibovitz, Vogue

Objašnjavajući karakter njenog stila, Ariana je rekla: “Muzika je vrlo lična i vrlo stvarna, ali da, ako možete biti ja za maskembal,  ili ako drag queen može da se oblači kao ja, onda sam ja lik.” Dodala je: “To je najbolja stvar koja mi se ikada dogodila. Bolje je nego osvojiti Grammy.”

U februaru ove godine Ariana Grande je imala pjesme na prva tri mjesta američke top liste. Tako ekstremna gužva na Billboard listi singlova zabilježena je samo 1964. godine, kada je grupa Beatles bila na vrhu. Pjevačica je druga najpopularnija osoba na Instagramu, odmah poslije fudbalera Christiana Ronalda.

Foto: Annie Leibovitz, Vogue

Za ženu koja je nedavno navršila 26 godina i uživa u najuspješnijem periodu svoje karijere, ona je takođe doživjela pred očima javnosti nekoliko brutalno teških godina. Nakon terorističkog napada u Manchesteru, koji se dogodio na njenom koncertu, njen bivši momak Mac Miller izvršio je samoubistvo.

„Ja sam osoba koja je prošla kroz mnogo toga i ne znam šta da kažem za bilo šta od toga sebi, a kamoli svijetu. Mora da sam najsrećnija devojka na svijetu, i najnesrećnija, sigurno. Hodam ovom finom linijom između toga da liječim sebe i ne dopuštam da se stvari koje sam prošla analiziraju prije nego što budem spremna, i takođe slavim lijepe stvari koje su se dogodile u mom životu i ne osjećam se uplašeno da će mi ih oduzeti trauma.”

Trenutno piše i producira soundtrack za nadolazeći reboot filma Charlie’s Angels, glumiće u Netflix adaptaciji mjuzikla The Prom, uz Ryan-a Murphy-ja  – a tu je i veliki glumački posao koji se nada da će dobiti, iako još uvijek ne želi o tome da govori da, kako kaže, ne bi urekla.

 

Izvor: vogue.com

Slični članci

Beyonce otvorila Kobe Bryant Memorial izvedbom jedne od njegovih najdražih pjesama

Ultra magazin

Hit iz 80-ih “Take on Me” premašio milijardu pregleda

Ultra magazin

Billie Eilish oborila rekord s temom Jamesa Bonda

Ultra magazin