Ultra Popularno

Aplikacija koja ti preporučuje TV serije za gledanje

Nova aplikacija, Watchworthy, preporučuje TV serije na više platformi i možda će biti pravo rješenje koje su ljubitelji televizije tražili.

Između Netflixa, Hulu-a, HBO-a i Amazona, izbor opcija za gledanje sadržaja, može izgledati prilično beskrajno. Najveći problem s toliko izbora, je odluka kad dođe vrijeme za sjesti i gledati nešto. Nakon što prelistaju mnoštvo opcija, gledaoci se obično iscrpe prije no što nađu novu seriju i samo se odluče za gledanje klasika. Srećom, nada nije izgubljena.

Pexels

Aplikaciju je pokrenula kompanija Ranker (digitalna medijska kompanija koja sadrži ankete o zabavi, robnim markama i kulturi), a Watchworthy postavlja korisnicima niz pitanja o njihovim preferencijama na TV-u. Odgovori se analiziraju koristeći algoritme mašinskog učenja, kako bi došli do relevantnih prijedloga.

Iako većina servisa za streaming već nudi prijedloge zasnovane na našoj ocjeni, Watchworthy to čini u širokom rasponu streaming usluga, potencijalno pružajući rješenje za tvoju zagonetku „šta gledati sljedeće“.

Svaka serija u bazi podataka dobija “vrijednu” ocjenu koja ukazuje na vjerojatnost da će se gledaocu svidjeti ili ne. Pored filtriranja rezultata na osnovu usluge streaminga, korisnici mogu filtrirati i po dužini, žanru i ocjenama kako bi osigurali da svi koji gledaju budu sretni. Aplikacija želi dodati i grupne preporuke za stvaranje pametnog podudaranja između više gledalaca, kako bi pronašli serije u kojima bi dvoje ili više ljudi moglo uživati zajedno.

 

Izvor: elitedaily.com

Slični članci

Camila Cabello otvoreno progovorila o svom mentalnom zdravlju

Ultra magazin

Ellie Goulding objavljuje novi dvostruki album!

Ultra magazin

Književnica J.K. Rowling objavljuje besplatnu knjigu bajki za djecu

Ultra magazin