Ultra Popularno

Anthony Hopkins (83) postaje najstariji glumac nagrađen Oscarom

IuteCredit
IuteCredit

Anthony Hopkins osvojio je nagradu za najboljeg glumca na nedjeljnoj dodjeli Oscara za glavnu ulogu u filmu The Father. 83-godišnjak je u istoriju ušao svojom drugom pobjedom na Oscaru, postavši najstarija zvijezda koja je osvojila Oskara za najbolju mušku ulogu – nakon što je postao najstariji kandidat za najboljeg glumca kada su u martu objavljene nominacije za Oscara 2021. godine.

SONY PICTURES CLASSICS

Ovo je Hopkinsova šesta nominacija za Oscara. Pobijedio je u kategorji u kojoj su nominovani i Riz Ahmed (Sound of Metal), Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom), Gary Oldman (Mank), i Steven Yeun (Minari).

Joaquin Phoenix, koji je prošle godine osvojio kategoriju za svoj nastup u Jokeru, prihvatio je nagradu u Hopkinsovo ime.

IuteCredit
IuteCredit

Velški glumac osvojio je svoju prvu nagradu na 64. dodjeli Oscara, za kultni nastup kao stručnjak psihijatar i kanibalistički serijski ubica dr. Hannibal Lecter u psihološkom trileru “Kad jaganjci utihnu” 1992. godine s oskarovkom Jodie Foster.

SONY PICTURES CLASSICS

U filmu The Father, Hopkins glumi Anthonyja, 80-godišnjaka s demencijom koji prkosno odbija njegovatelje koje mu predstavlja njegova kćerka Anne (Olivia Colman). Kako njegov odnos sa stvarnošću počinje popuštati, Anthonyjeva zbrka oko njegovih sjećanja utiče na njegov identitet i odnose oko njega.

Slični članci

Najgledanije serije na streaming servisima u aprilu

Ultra magazin

Upoznaj novu generaciju porodice Targaryen

Ultra magazin

Za sve ljubitelje serije Dark, stiže još jedna poslastica!

Ultra magazin