Ultra Popularno

Angelina Jolie: Moja djeca su prošla kroz mnogo toga

Agelina Jolie je otvoreno progovorila o izazovima sa kojima se suočila u životu. U novom intervjuu za Harpers Bazaar, glumica priča o bitkama koje je vodila tokom godina, a neke od njih su pogodile njeno šestoro djece koje ima sa bivšim suprugom Brad Pittom.
Foto: Sølve Sundsbø Harper’s Bazaar

“Dio nas koji je slobodan, divlji, otvoren i radoznao život može da zatvori, ako ste povrijeđeni ili u bolu,” rekla je glumica. “Moja djeca poznaju pravu mene, i pomogla su mi da je ponovo pronađem i prigrlim. Oni su prošli kroz puno toga. Učim od njih i njihove snage. Kao roditelji, ohrabrujemo djecu da prigrle sve ono što jesu, i sve ono što u srcu znaju da je dobro, i onda pogledaju nas i žele isto i za nas.”

Foto: Sølve Sundsbø Harper’s Bazaar

“Svjesna sam da imam sposobnost da ohrabrim moju djecu da istražuju svijet, uključujući svijet ideja i izražavanja, bez ograničavanja šta da uče, da znaju ili da zamisle šta će raditi u budućnosti. Želim da moja djeca odrastu u svijetu, ne samo da uče o njemu, nego da žive i imaju prijatelje širom svijeta.”

Kako bi provela riječi u djelo, sagradila je kuću u Kambodžanskoj džungli, i planira da sagradi još jednu kuću u Africi iduće godine. Sve to kako bi jednom kada djeca porastu mogla da žive na različitim mjestima.

” Voljela bih da živim van Amerike i to ću i uradti čim sva djeca postanu punoljetna. Trenutno živim tamo gdje njihov otac odluči da živi,” rekla je o Brad Pittu.

U međuvremenu fokusirana je na otkrivanju prave sebe nakon nekoliko teških godina. 2013. prošla je kroz preventivnu mazektomiju, 2015. uklonila je jajnike kao preventivu protiv raka, jer je testom krvi otkrila da ima 87% šanse za rak dojke i 50% za rak jajnika. 2016. razvela se od Brad Pitta.

Instagram / @ȟarpersbazaarus

“Moje tijelo je prošlo kroz puno toga u posljednjih 10 godina, posebno zadnje 4 godine, i ostali su vidljivi i nevidljivi ožiljci kao posljedica. Nevidljivi su teži za izboriti. Život je pun iznenađenja. Ponekad si povrijeđen, gledaš one koje voliš kako pate, i nemoguće je da budeš otvoren i slobodan onoliko koliko bi tvoj duh to želio. Ali osjećam kako mi se krv vraća u tijelo.”

“Poznavajući pravog sebe je vema važno pitanje za sve nas. Posebno za dijete. Mislim da bi djeca trebala da mogu da kažu ‘Ovo sam ja i ovo je ono u šta vjerujem’. Ne  možemo ih spriječiti da iskuse bol, gubitak, fizičku bol, ali ih možemo naučiti kako da se bolje nose sa tim.”

 

Izvor: etonline.com

Slični članci

Sea Star i nakon odgađanja za iduću, ove godine ipak pratilo preko pola miliona fanova širom svijeta

Ultra magazin

“Dama” je nova pjesma Saše Lozara

Ultra magazin

Venecijanski filmski festival ipak će se održati u septembru

Ultra magazin